Kategorie U18 a U16 výsledkově nezvládly vstup do jarní části sezony

13. 3. 2023
Redakce

OPAVA - Kategorie U18 a U16 mají za sebou úvodní kolo jarní části soutěže. V souboji s aspirantem na postup však prohrály. U16 remízové utkání ztratila v samotném závěru.

Po dlouhé a náročné přípravě vstoupily mladíci z U18 a U16 do jarní části soubojem s Valašským Meziříčím. Obě kategorie své zápasy nezvládly a z Valašského Meziříčí se tak vrací s prázdnou.

TJ Valašské Meziříčí U18 - Slezský FC Opava U18 4:1 (2:1)

Branky: 21. Kurinec, 25. Lazecký (vlastní), 83. Zahradník, 90. Barbořák - 3. Nováček

ŽK: 15. Vozák, 23. Plandor, 85. Barbořák - 36. Kamashanov, 59. Lazecký, 84. Barták

Valašské Meziříčí: Kvapil, Nohavica, Kurinec, Plandor (37. Sušeň), Zahradník, Vaigl, Veselý, Vrána, Vozák (75. Barbořák), Pastrnek, Šimurda (46. Juřík)

Opava: Kašný, Lazecký, Honeš, Kamyshanov, Kavan, Géryk, Nováček, Barták (87. Vyležík), Sedláček (73. Strážnický), Petzuch (62. Ježek), Groda

,,Utkání se mi hodnotí poměrně těžko, protože se stalo přesně to, co jsme úplně nechtěli. Po dlouhé sérii vyhraných zápasů přišla první porážka. Bohužel pro nás v ten nejméně vhodný moment, a to v prvním mistrovském utkání na půdě Valašského Meziříčí. Utkání se odehrálo za těžkých podmínek na malé umělce. Bylo to spíše bojovné utkání o celé řadě osobních soubojů, které soupeř zvládal o něco lépe. My jsme sice měli výborný vstup do utkání, protože hned ve třetí minutě využil soupeřovu chybu Nováček a vsítil na 1:0. Poté tam bylo několik sporných situací, které však nebyly v náš prospěch. Nejdříve možný penaltový zákrok na Kamyshanova, který se však nepískl. Následně druhá branka Nováčka, kterou však rozhodčí neuznal kvůli údajné vysoké noze. Místo toho, abychom vedli 2:0, tak jsme dostali z následné akce gól, kterému předcházela hrubá chyba v naší rozehrávce. Aby toho nebylo málo, tak nás soupeř svým důrazem donutil k další chybě, a my si vstřelili vlastní gól. Do poločasu jsme sice měli několik náznaků na vyrovnání, ale bohužel nám to tam nepadlo. Ve druhém poločase se pokračovalo v zákrocích, které byly z obou stran někdy až za hranou. I když jsme se hnali za vyrovnáním, tak jsme nevyužili slibné šance a kýžený gól k vyrovnání nepřišel. Ke konci utkání jsme opět po vlastních chybách dostali dvě branky a prohráli tak 4:1. Trošku mě mrzí ten výsledek, protože vzhledem k přístupu a nasazení je to pro nás kruté. Porazili jsme se díky svým chybám sami. Soupeř prokázal svou kvalitu a všechny nabídnuté příležitosti dokázal proměnit," uvedl k utkání trenér U18 David Drexler.

TJ Valašské Meziříčí U16 - Slezský FC Opava U16 3:2 (1:0)

Branky: 43. Kovář, 55. Vavřík, 77. Kovář - 47. Jašek, 71. Strnadel

ŽK: 25. Malíř - 21. Varyš, 84. Strnadel, 85. Glazar

ČK: 51. Bětík

Valašské Meziříčí: Sovák (46. Krejčíř), Zedek (75. Květák), Hub, Bětík, Novosad (64. Zubík), Malíř (64. Pečiva), Sedlák, Koňařík, Kovář, Marek (64. Bětík), Vavřík

Opava: Maitner, Kropáček, Kovalčík, Varyš, Strnadel, Glazar, Novotný (70. Tkaczyk), Oravec, Prohászka (46. Jašek), Pawlik, Gebauer

,,Utkání ve Valašském Meziříčí bylo pro oba týmy velmi náročné kvůli silnému sněžení, které zhoršilo podmínky na hřišti. To vedlo k velmi složitému terénu pro fotbal, který se projevil na kvalitě hry obou týmů. I přes složitý terén jsme dokázali soupeře po většinu utkání přehrávat. Nicméně se nám nepodařilo vstřelit více branek z příležitostí, které jsme si vypracovali. Neproměněná penalta toho byla jen dalším důkazem. Na druhé straně se soupeř dokázal prosadit třikrát, a tak jsme nakonec museli odjet bez bodu," začal své hodnocení trenér U16 Tomáš Mrázek.

,,Přestože jsme v tomto zápase nezískali žádné body, musím ocenit naší týmovou snahu a nasazení. Musíme se však zaměřit na zlepšení defenzivy, abychom nedostávali tak laciné branky. Tohle je bohužel nešvar, který se opakuje pořád dokola. Zápas, co zápas. Podceňujeme zdánlivě lehké situace a mikro souboje, které jsou v konečném důsledku stěžejní, a znehodnocují tak celkový dojem z předvedeného výkonu," ukončil své hodnocení Tomáš Mrázek.



sdílet