Bitva s Prostějovem se blíží

18. 5. 2023
Redakce

Fotbalisty Slezského FC čeká ve 28. kole extrémně důležitý souboj o udržení ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE s Prostějovem, ve kterém se pokusí navázat na poslední domácí výhru s Karvinou.

Slezský se v rámci 27. kola představil v Příbrami, kde prohrál po gólech El Sheika a Wágnera a do Slezska se tak vrátil s prázdnou. Prostějov naopak doma dokázal porazit Líšeň 2:1 díky dvěma gólům Koudelky.

Poslední vzájemný duel s Prostějovem, který se odehrál v rámci podzimní části tohoto ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, skončil v Prostějově 2:2. Za domácí se tehdy dokázali prosadit Bartolomeu a Elbel, opavské branky pak vstřelili Kopečný se Šigutem.

Na stadionu v Městských sadech se oba celky naposledy střetli v dubnu 2022 a utkání skončilo vítězstvím SFC v poměru 2:1. Prostějov tehdy poslal do vedení Solomon Omale, který aktuálně v Opavě hostuje. Za Slezský pak zápas svými brankami otočili Helešic s Janoščínem.

Z posledních pěti soutěžních utkání pak Slezský dokázal s Prostějovem zvítězit hned čtyřikrát, jen jednou se pak zrodila remíza.

Aktuálně se Prostějov nachází na 12. místě tabulky se ziskem 32 bodů. Přičemž hned 22 bodů uhrál v domácím prostředí a na jaře venku ještě nevyhrál. Střelecky táhne prostějovský tým Jan Koudelka, který se v této sezoně dokázal prosadit již devětkrát.



sdílet