Slezský míří k důležitému souboji do Třince

23. 5. 2023
Redakce

Slezský čeká ve středu 24. května zásadní souboj v boji o setrvání ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE, ke kterému bude zajíždět na hřiště Třince. Výkop 29. kola je na programu v 17:00.

Opavský výběr remizoval v pátek na stadionu v Městských sadech s Prostějovem a nedokázal tak navázat na domácí výhru s Karvinou. Třinec pak o víkendu vyrazil ke svému utkání do Líšně, kde v sobotu prohrál gólem domácího Černína ze standardní situace.

Oba týmy na sebe narazily na podzim v rámci 15. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, kdy si body rozdělily po remíze 0:0. Třinečtí v tomto utkání nevyužili pokutový kop, když Kateřiňáka vychytal Lasák.

V posledních pěti zápasech dokázali třinečtí fotbalisté pouze dvakrát remizovat a hned třikrát odešli ze zápasu poraženi. Na jaře pak do tabulky zapsali celkem devět bodů za dvě výhry, tři remízy a sedm porážek a momentálně se tak nacházejí na posledním místě tabulky se ziskem 27 bodů.

Třinec pak v této sezoně dokázal nasázet doposud celkem 30 branek, hned 14 z nich pak vstřelila čtveřice Holík (4), Omasta (4), Machuča (3), Staňák (3).

Na lavičce Třince aktuálně působí v pozici hlavního Roman West, který na podzim vedl právě opavský výběr. Ten pro středeční utkání nemůže počítat s dvojící Juřena, Holík, která si bude odpykávat trest za žluté karty a také s Martinem Samiecem, který dostal červenou kartu v utkání s rezervou pražské Sparty.

Výkop utkání je v 17:00!


sdílet