Sebastian Pejša a Patrik Wehowský podepsali nové smlouvy

9. 11. 2023
Redakce

Sebastian Pejša a Patrik Wehowský podepsali nové profesionální smlouvy do konce roku 2025. Pro mladého obránce Patrika Wehowského se pak jedná o první profesionální kontrakt.

Sebastian Pejša odešel v létě sbírat zkušenosti na hostování do třetiligového Frýdlantu nad Ostravicí, za který doposud nastoupil do všech patnácti třetiligových utkání v základní sestavě a ve kterých se dokázal také jednou střelecky prosadit.

,,Loňska sezóna byla pro klub velice náročná. Já jsem byl rád, že se účastním tréninkového procesu s áčkem a herní vytížení jsem měl v B-týmu. Po sezoně jsem od klubu dostal nabídku, abych se herně postupně posunul ve třetí lize a jsem velice rád, že hraju ve Frýdlantu, kde jsem nechyběl v žádném zápase. Je pro mě velice důležité, že stále jsem součástí opavské kabiny a trénuji částečně jak v Opavě, tak ve Frýdlantu. S vedením jsme se dohodli, že v zimě dostanu prostor opět v áčku, kde bych velice rád zabojoval o to, abych se dostal do kádru Opavy pro jarní část sezony. Z toho že mi byla nabídnuta nová smlouva mám samozřejmě radost a budu dělat vše pro to, abych splatil důvěru lidí v klubu, kterou do mě vkládají," řekl k podpisu nové smlouvy Sebastian Pejša.

Osmnáctiletý obránce Patrik Wehowský, který na podzim nastupuje za divizní B-tým, se kterým po 14. kole vede tabulku se ziskem 30 bodů, si pak v sobotním utkání s Prostějovem připsal premiéru v opavském dresu také v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

,,Velice si toho vážím a užívám si každou minutu a každý trénink s A-týmem. Je to pro mě neskutečná motivace se nadále zlepšovat a pracovat na sobě. Klub dává šanci mladým odchovancům, což je nejen pro mě velká výzva uspět, ale zároveň vím, že konkurence je obrovská. Jsem vděčný za to, že mi vedení klubu věří, a já budu dělat maximum pro to, abych důvěru splatil," uvedl Patrik Wehowský po podpisu smlouvy.

,,Oba kluci jsou talentovaní a mají toho mnoho před sebou, ale čeká je ještě hodně tvrdé práce. Již nyní jsou v tréninkovém procesu s A-týmem a v zimě s ním absolvují také přípravu na jarní část sezony, přičemž je jen na nich, jak se s tím poperou. Věřím, že budou do budoucna pro opavský fotbal velkým přínosem," uvedl sportovní manažer Jaroslav Kolínek.


sdílet