V posledním ligovém utkání podzimu nás čeká Varnsdorf

11. 11. 2023
Redakce

Poslední utkání podzimní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY je tady. V neděli se od 14:00 utkáme s Varnsdorfem, který jsme v úvodu letošní sezony na domácím hřišti porazili 1:0.

Do domácího utkání s Prostějovem opavští vstoupili aktivněji a vytvářeli hned od úvodních minut řadu šancí. Prostějovská obrana však nápor zvládla a po změně stran dokázali hosté dvěma góly utkání rozhodnout. Ondráčkovo snížení na 1:2 tak na body nestačilo.

Varnsdorf zažil nevydařený start do sezony, když ani v jednom z úvodních dvanácti kol nedokázali zvítězit. První výhru slavila družina Miroslava Holeňáka až ve 13. kolem, když si s Kroměříží na jejím hřišti poradila 2:1. Hned v následujícím střetnutí si navíc připsali také první domácí výhru, když si vyšlápli na pražskou Viktorii, kterou porazili 4:2. Z posledních pěti utkání mají navíc Severočeši devět bodů, což je s aktuální formou řadí na páté místo.

Ofenzivě velí sedmigólový Firbacher. Záda mu pak kryjí třígóloví střelci Samko a Hodek.

Utkání je specifické také tím, že v opavských řadách nastupuje několik hráčů, kteří dříve oblékali právě dres Varnsdorfu. Brankář Richter v jeho dresu odchytal dvě sezony, záložník Ondráček je pak odchovancem tohoto klubu.

Poslední utkání ve Varnsdorfu v červenci loňského roku dopadlo lépe pro domácí, když se trefili Zbrožek, Rudnytskyy a Tanko. Za opavské pak korigoval na konečných 3:1 Kramář.

Poslední vzájemné utkání však vyznělo lépe pro opavské, kteří v úvodu letošní sezony zvítězili 1:0 díky trefě Kadlece z 58 minuty.

Utkání má na Městském stadionu v Kotlině výkop v neděli 12. listopadu ve 14:00.


sdílet