BROŽEK: Je to pro mě veliké zklamání

12. 11. 2023
Redakce

Na závěr podzimní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY jsme padli na hřišti Varnsdorfu. Trefa Janoščína z konce prvního poločasu na body nestačila. Utkání na tiskové konferenci hodnotí trenér Brožek.

Trenére, jak utkání hodnotíte?

Řekl bych, že to bylo klasické druholigové utkání plné emocí a zvratů ve hře. Chtěl bych pogratulovat domácím k výhře, protože vidíme, jak je druhá liga vyrovnaná a oni se dokázali dostat z nejhoršího. My jsme naopak chtěli soupeře na začátku přehrát, což se nám ale nepodařilo a do utkání jsme nevstoupili dobře. První situace ukázaly, jak moc domácí chtějí a my jsme naopak byli nervózní, nepřesní, ztráceli jsme spousty míčů a neměli jsme dobrý pohyb. S prvním poločasem jsme nebyl vůbec spokojený. Ten druhý naopak z mého pohledu snesl přísnější měřítko. Byl zajímavější také pro diváky, pro trenéry ovšem infarktový. Šance byly na obou stranách a v závěru utkání jsme si vytvořili veliký tlak, který jsme však nedokázali proměnit. Proto také odjíždíme jako poražený tým.

Adam Ondráček dnes nastoupil proti "svým" na "domácím" hřišti. Jak jeho výkon hodnotíte?

Adam se hned v úvodu dostal do obrovské šance, kterou bohužel nedokázal proměnit. Obecně nám však přináší do hry velkou míru pracovitosti a bojovnosti, ačkoliv se mu fotbalově tolik nedaří, protože nemá takové množství bodů. Já mu ale věřím a jsem přesvědčen o tom, že v Opavě využije své bohaté zkušenosti především z Varnsdorfu a bude rozdílovým hráčem.

Zmínil jste ten tlak v závěru utkání. Co chybělo ke vstřelené brance a k vyrovnání?

Kredit si zaslouží domácí brankář, který chytal výborně a měl několik klíčových zákroků, které nakonec rozhodly celé utkání. My máme hodně herní tým, ale právě v takových utkáních a v klíčových situacích nám chybí válečníci. Je to paradox této části sezony, kdy dokážeme potrápit a porazit týmy ze špičky tabulky a naopak poztrácet body s týmy z opačného pólu. Připravenost právě na tyto typy utkání není z mého pohledu dostatečná a to je pro mě veliké zklamání. Pokud chceme naplnit ambice Opavy, tak musíme být mentálně silnější.


sdílet