Blatný rozhodnul derby s Baníkem

14. 11. 2023
Redakce

Baník proražen. Devatenáctka zvládla derby s odvěkým rivalem a zakončila tak podzimní jízdu výhrou, která znamená stoprocentní podzim. Obrat proti Baníku režíroval Blatný, který vsítil dvě branky. Sedmnáctka pak padla dvěma góly v rozmezí tří minut.

Slezský FC Opava U19 - FC Baník Ostrava U18 2:1 (0:1)

Branky: 61. Blatný (pen.), 76. Blatný - 36. Krejčí

ŽK: 69. Vladař, 87. Šrek - 65. Raab

Opava: Hafera, Hendrych Vít, Hejhal (46. Hendrych Kryštof), Endrych, Buchta, Šrek, Kokeš, Baar (85. Sedláček), Vladař (88. Jančík), Blatný, Pawlik (72. Strnadel)

Ostrava: Keller, Pinkas (65. Němčík), Krejčí, Raběčný, Jonathan, Raab, Perrette, Badošek (65. Prepsl), Pira, Staněk (5. Kyselý), Glamoš (55. Malý)

,,Zápasy s Ostravský Baníkem jsou vždycky specifická. Celý týdenní mikrocyklus bylo cítit určité napětí a to hned z několika pohledů. První je fakt, že se utkaly týmy z popředí tabulky a druhý, pro nás až neskutečný podzim, který jsme chtěli zakončit vítězstvím a tím projít podzimní část bez ztráty kytičky! Zápas samotný se pro nás nevyvíjel úplně dobře, kdy jsme v první poločase inkasovali ze standardní situace a ještě v jednom případě nás podržel brankář! Druhý poločas už byla ukázka charakteru a chtění utkání zvládnout v náš prospěch! Tento tým se nikdy nevzdává a prokázal to i tentokrát. Ten, kdo nás sleduje tak samozřejmě ví, že bez individualit není úspěšný žádný úspěšný tým a my jich máme hned několik a ty se projevili i dnes! BANÍK PORAŽEN," rozdával úsměvy po vítězném derby František Metelka.
Slezský FC Opava U17 - FC Baník Ostrava U16 0:2 (0:2)

Branky: 30. Jurásek, 33. Hrabčák

ŽK: 85. Bolík - 66. Hrnčářek, 67. Hruška, 86. Kořínek

Opava: Včelný, Novotný, Faldýn (75. Tkaczyk), Kovalčík, Kropáček (55. Jančík), Prohászka, Klimeš, Šlupina (50. Oravec), Strnadel, Bolík, Brož

Ostrava: Kuchař, Řehák, Saulich, Škubala, Hruška, Hrabčák (90. Uhrovič), Hrnčářek (90. Pozzi), Ledvinka (82. Kořínek), Škrkoň (90. Javorský), Jurásek, Tončík (72. Hruška)

,,Potkali jsme se s nejlepším týmem v celé soutěži a zároveň s největším rivalem. Utkání jsme výsledkově nezvládli, ale v celkovém dojmu musel zápas všechny bavit. Mělo to náboj, emoce a fotbalovou kvalitu. V prvním poločase jsme byli horším týmem a zaslouženě Baník vedl, ve druhém poločase po našem zlepšeném výkonu jsme měli několikrát možnost stáhnout výsledek a zápas takzvaně zbláznit ,což se nakonec nepovedlo. Doufám, že pro takové zápasy každý hraje fotbal," uvedl po utkání s Baníkem Jakub Swiech.



Související fotogalerie

sdílet