ŠREK: Beru to jako výbornou zkušenost

8. 12. 2023
Redakce

Osmnáctiletý záložník Pavel Šrek má za sebou své první krůčky v mužském fotbale. Po týdenním tréninkovém procesu v A-týmu dostal prostor také na poločas v utkání se Zbrojovkou. Jaké jsou jeho pocity se dozvíte v rozhovoru.

Pavle, jak jsi se cítil ve tvém debutovém zápase?

Musím říct, že jsem se cítil dobře. Po konci sezony v devatenáctce jsem v podstatě neměl žádnou pauzu a plynule jsem přešel do tréninkového procesu v A-týmu. Tréninky jsou skvělé a snažím se kondičně stíhat, což si myslím, že se mi i daří. Beru to celé jako výbornou zkušenost a jsem velmi vděčný za to, že mám příležitost trénovat a dokonce i hrát v áčku.

Jak bys ten zápas, respektive jeho polovinu, do které jsi nastoupil, zhodnotil?

Myslím, že nám první poločas vyšel. Jednoznačně musím vypíchnout, že je to úplně někde jinde než dorostenecký fotbal, který jsem hrál doposud. Zažívám první zkušenosti s velkým fotbalem a je to někde jindy. Je to obrovský skok a hlavně zkušenost, za kterou jsem rád.

Co herně, jaké z toho máš pocity?

Do teď jsem hrál převážně stopera. Střed zálohy jsem hrál naposled někdy v sedmnáctce, takže je to náročnější. Je to jiná hra pohybově i ve smyslu větší změny směru a temp. Je to zase něco nového, takže doufám, že se s tím co nejdříve sžiju.

Jak zvládáš přesun do nové kabiny?

Je to v pohodě. Naštěstí je v kabině více mladých kluků, se kterými se znám již z dřívějška. Jsem rád, že mě přijali také ti starší a kluci a celkově je to dobré. Je super, že nás šlo z devatenáctky více, rozhodně to člověku pomůže, když pořád vedle sebe vidí kamarády.



sdílet