Marzuq Yahaya přestupuje do Pardubic, jaro stráví v Opavě

21. 2. 2024
Redakce

Nigerijský útočník Mohammed Marzuq Yahaya přestupuje do Pardubic. Jaro ale ještě stráví na hostování v Opavě.

Dvacetiletý útočník, který dorazil do Opavy v létě na testy, na kterých uspěl a následně na podzim naskočil celkem do dvanácti duelů, ve kterých zaznamenal čtyři branky, nyní přestupuje do prvoligových Pardubic. Jarní část sezony nicméně stráví na hostování ve Slezsku.

„Jsem Opavě vděčný za šanci, kterou mi dala. Ten půlrok, který jsem tady doposud strávil byl skvělý a už teď se těším na jarní část sezony. Věřím, že v ní budeme úspěšní a potvrdíme to hned v neděli v utkání s Duklou. Udělám vše pro to, abych byl týmu na jaře co nejvíce prospěšný a dělal fanouškům radost," uvedl Mohammed Marzuq Yahaya.

„Abychom Marzuqa v létě získali ze Slavie na přestup, museli jsme ve smlouvě akceptovat výstupní klauzuli. A i když teď tady značnou část zimní přípravy nebyl a vyřizoval si v Nigérii víza, neustále se na něj vyptávalo hned několik klubů. Pardubice nakonec aktivovali nemalou výstupní klauzuli, i s procenty z dalšího přestupu, a Marzuq tak je od dnešního večera hráčem Pardubic. Součástí smlouvy nicméně byla, pro nás velice důležitá, podmínka, kterou se nám s Pardubicemi podařilo vyjednat a to, že nám Mohammed na jaře ještě pomůže a do konce sezony u nás bude působit formou hostování," uvedl sportovní manažer Jaroslav Kolínek.


sdílet