Čtvrtfinále MOL Cupu je tady!

23. 2. 2024
Redakce

Slezský zahájí jarní část sezóny dlouho očekávaným střetem s pražskou Duklou, se kterou se utká v rámci čtvrtfinále domácího poháru. FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA tak již s jistotou bude mít jednoho zástupce mezi čtyřmi nejlepšími celky MOL Cupu.

Opavští fotbalisté mají za sebou celkem devět přípravných duelů, ve kterých zaznamenal čtyři vítězství, tři porážky a také dvě remízy, včetně té z generálky se slovenským Trenčínem. Poprvé se pak fotbalisté SFC zúčastnili zimní Tipsport ligy, v rámci které nejprve prohráli s rezervou olomoucké Sigmy 2:0, následně pak ale porazili stejným poměrem Kroměříž a v posledním duelu pak zvítězili nad Prostějovem v poměru 3:2.

Dukla v průběhu ledna a února sehrála celkem šest přípravných duelů, ve kterých narazila například na plzeňskou Viktorii, Teplice, ale také Příbram, Chrudim a Písek. V těchto utkáních Dukla třikrát prohrála a dvakrát remizovala. V generálce na čtvrtfinále MOL Cupu se pak Dukla střetla v Blšanech se Zápy. Nepříznivý vývoj, z pohledu Duklu, v první polovině zvrátili Kozma s Matějkou, po změně stran se prosadil také Martin Douděra a Dukla tak zvítězila 3:1 a zapsala svou jedinou výhru v rámci zimní přípravy.

Vstupenky na utkání jsou k dispozici zde

V průběhu zimní přestupového okna doznal také kádr Dukly několika změn. Na Julisce již nepokračuje Marek Červenka, který odešel do třetiligového Ustí nad Labem a také Václav Svoboda. K týmu se poté naopak přidal bývalý opavský obránce Matěj Helešic, který bude v Dukle na jaře hostovat z ligových Pardubic a také Jakub Hora, který se k týmu připojil po ukončení smlouvy v Českých Budějovicích. Zatím poslední posilou pražského celku pak je bosenský útočník Muris Mešanovič, který v rámci české ligy působil v Jihlavě, Slavii Praha a Mladé Boleslavi, přičemž před příchodem do Dukly nastupoval v polské Ekstraklase za Puszczu.

Oba celky se pak již v rámci letošní sezony na Městském stadionu utkaly v polovině září, když v rámci 9. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY dokázal Slezský zvítězit 1:0. Jediný gól utkání vstřelil ve 48. minutě David Vaněček.

Čtvrtfinálové utkání má na Městském stadionu v Opavě výkop v neděli 25. února ve 14:00. Opavo pojďme!


sdílet