Projekt „Slezský do škol˝ zamířil do Slavkova

27. 2. 2024
Redakce

Vedení, hráči a členové realizačního týmu v rámci projektu „Slezský do škol" vyjeli v pořadí k páté besedě. V úterý 27. února se setkali v ZŠ Slavkov s žáky čtvrtých a pátých tříd.

Besedy se zúčastnili žáci nižšího stupně ze ZŠ Slavkov. Díky projektu ,,Slezský do škol" se tak měli možnost setkat se známými tvářemi opavského klubu. Díky účasti dvou zahraničních hráčů mohli navíc otestovat své znalosti angličtiny v praxi. Ti pak vzbudili veliký zájem, když se na jejich hlavy snesla řada zajímavých dotazů. Ve Slavkově SFC reprezentovali sportovní manažer Jaroslav Kolínek, asistenti trenéra David Baier s Filipem Rydvalem a také hráči Matěj Helebrand, Jakub Přichystal, Solomon Omale a Junhyeong Kim. Přítomni byli také koordinátor projektu Václav Sigmund a tiskový mluvčí klubu Jakub Beran.

Komentář ředitelky ZŠ Slavkov Mgr. Eva Starečková

Jsme moc rádi, že nás pan Sigmund oslovil s nabídkou besedy s profesionálními hráči SFC Opava i členy realizačního týmu v prostorách naší slavkovské školy. Nabídku jsme využili a zrealizovali společné setkání pro žáky nižšího stupně, v nichž máme největší zastoupení malých zapálených fotbalistů. Beseda se nesla ve velmi vstřícné atmosféře.

Děti doslovně zahltily hosty otázkami týkající se fotbalu, tréninku, vzdělání, režimu dne sportovce, zdravého životního stylu i volného času, na které hosté ochotně odpovídali. Některé otázky byly dokonce položeny v anglickém jazyce a děti tak měly možnost vyzkoušet si své jazykové dovednosti v praxi. Nejzajímavější otázky byly oceněny plakátem týmu a pomyslnou třešničkou na dortu pak byla autogramiáda a společné foto. Tato netradiční událost nezůstala bez povšimnutí starších ročníků, kteří si také v hojném zastoupení přišli po ukončení besedy pro podpisy.

Děkujeme touto cestou za milé i poučné povídání, volné vstupenky na utkání i dres podepsaný všemi hráči. Přejeme celému fotbalovému týmu pevné zdraví, hodně vstřelených gólů do soupeřovy branky a tribuny plné fanoušků. Věřte, že v naší škole už je máte.

Komentář koordinátora projektu Václava Sigmunda

Na úvod začnu trochu obecněji. Jsem velmi rád, že díky skvělé zpětné reakci ze strany oslovených ZŠ máme možnost tento projekt realizovat i během jarní části sezóny a můžeme tak s hráči a členy realizační týmu být dětem opět trochu blíž. Před každým domácím utkáním F:NL tak navštívíme jednu z nich a společně s žáky probereme témata, která je nejvíce zajímají.

Co se týče této besedy, tak obrovské poděkování patří nejen skvěle připraveným zúčastněným dětem a jejich kantorkám, ale také paní ředitelce za skvělou komunikaci a celkovou organizaci této besedy.

Na základě rozhovorů s přítomnými pedagogy bylo příjemné vnímat, jak je tato ZŠ od základu skvěle nastavená. Všem záleží na skutečnosti, aby měly děti v průběhu studií v oblasti sportu či všeobecně přirozeného pohybu co nejvíce podnětů. Za což jim patří velký dík a jménem Slezského fotbalového clubu jim do budoucna přejeme jen to dobré. A kdo ví, třeba se sem ještě někdy v budoucnu vrátíme.


Související fotogalerie

sdílet