U18 neudržela vedení s Třincem a prohrála, U16 dokázala soupeře porazit.

11. 3. 2024
Redakce

Svěřenci trenéra Zapalače z U18 nedokázali udržet poločasové vedení, a nakonec s Třincem prohráli 1:2. U16 naopak své poločasové vedení ještě navýšila a nakonec vyhrála přesvedčivě 5:2.

Slezský FC Opava U18 - FK Třinec U18 1:2 (1:0)

Branky: Vladař

Opava: Martinák - Novotný, Nováček, Mrovec, Vladař (76. Stareček), Panyla (55. Maculík), Sedláček, Glazar, Dědík (66. Ambrož), Geryk, Vyležík

„První zápasy v sezóně jsou vždy ošidné. Všechny kluby jsou po přípravě dobře připravené a rozhoduje kvalita na jednotlivých postech. První poločas byl vyrovnaný. Soupeře jsme sice pustili do dvou velkých šancí, ale i my jsme si vytvořili řadu nebezpečných situací, kdy obranu soupeře nejvíce zaměstnávali hráči Vladař a Panyla. V druhém poločase už jsme však neměli zápas pod kontrolou. Celá hra byla neurovnaná a nevytvořili jsme si žádnou nebezpečnou situaci před bránou soupeře. Naopak, po dvou individuálních chybách jsme dostali dva góly. Jediná pozitivní věc v tomto zápase je výkon mladých hráčů, kteří nastoupili v závěru zápas, ti naši hru oživili. Zásadní je pro nás však výsledek," okomentoval utkání Petr Zapalač.

Slezský FC Opava U16 - FK Třinec U16 5:2 (2:1)
Branky: Dobiáš 2, Lazar, Vychodil, Bolík

Opava: Bernatík - Dobiáš, Mac, Vychodil, Ambrož, Vincker (62. Tihelka), Slanina, Lazar (68. Šejda), Hladký, Dočkal (51. Bolík), Stareček (62. Balint)

„Vstup do utkání nám vyšel náramně, když už v desáte minutě jsme po dvou pěkných akcích vedli 2:0. Třinec hrozil ojediněle z brejků a ze standardních situací. Po jedné z nich snížil do poločasu na 2:1. Druhý poločas jsme ale rozhodli třetím gólem. Kluci měli chuť, byli aktivní a fotbaloví. Doufám, že klukům chuť vydrží a budou se chtíti neustále zlepšovat, " uvedl po zápase trenér Sedlář.

Související fotogalerie

sdílet