V sobotu na Slezský čeká Líšeň

14. 3. 2024
Redakce

Úvodní dvě kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY jsou již minulostí a Slezané se v Brně budou pokoušet o další venkovní body. S Líšní se utkají v sobotu 16. března v 15:00 ve sportovním areálu Kučerova.

V posledním ligovém duelu Slezský vyjel ke svému utkání do Prahy, kde se utkal s Viktorií Žižkov. Pražané šli v úvodu prvního poločasu do vedení a v první půli se prezentovali dominantní hrou. Po změně stran však ukázali svou sílu také Slezané, kteří zásluhou Přichystala dokázali vyrovnat. Přes veliké šance v rámci celého druhého poločasu a tyčku Málka v samotném závěru však utkání skončilo remízou 1:1.

Líšeň se aktuálně nachází na 10. místě tabulky se ziskem 24 bodů. Na sedmý Slezský tak ztrácí jen pouhý bod. Úvodní kolo F:NL odehráli fotbalisté Líšně proti Viktorii Žižkov. Zápas, ve kterém byli v prvním poločase aktivnější hosté, kteří nastřelili břevno, skončil bezbrankovou remízou. Ve druhé půli se pak role otočily a aktivnější byli naopak domácí. Jejich neschopnost v zakončení však ve čtvrté minutě nastavení potrestal hostující Kozojed a vystřelil tak Pražanům tři body.

Ke druhému utkání pak Líšeň odcestovala do Příbrami, kde o třech bodech rozhodnul v nastavení prvního poločasu Tauš. Na výhru Líšně nemělo vliv ani dlouhé oslabení po vyloučení autora rozhodující branky, který po druhé žluté kartě ve 54. minutě předčasně odešel do sprch. Líšeň tak dokázala odčinit domácí porážku a připsala si cenné tři body.

Před vstupem do jarní části sezony se Brňané rozloučili hned s několika hráči. Klub opustili záložníci Machalík (Kroměříž), Matocha (Prostějov) a Ulbrich (Bohunice). Dále v Líšni také nebudou působit útočníci Vandas se Svobodou (Vyškov) a také loňská brankářská jednička Veselý (Kuřim). Klub také opustil obránce Mezera (Milín).

Výběr trenéra Valachoviče naopak posílil o slovenského brankáře Šullu a lotyšského záložníka Rimovicse, kteří přišli jako volní hráči. Na přestup se pak Líšni podařilo přivést čtveřici záložníků. Dziubu s Geržou Moravané ulovili ve Zlínsku, Hapala v Myjavě a Rolinka v Prostějově.

Poslední vzájemný zápas, který oba týmy sehráli na podzim dopadl lépe pro opavské. Výhru 2:0 dvěma góly zařídil nigerijský útočník Marzuq Yahaya.

Zápas 19. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY startuje na tamním stadionu startuje v sobotu 15. března v 15:00.


sdílet