Série besed s žáky základních škol tentokrát zavítala na ZŠ T. G. Masaryka

26. 3. 2024
Redakce

Projekt ,,Slezský do škol", který umožnuje setkání hráčů a členů realizačního týmu s žáky základních škol zavítal ke své šesté besedě. Tentokrát se s členy A-týmu setkali žáci ZŠ T.G. Masaryka v Opavě.

Také během reprezentační přestávky pokračoval kolotoč besed v rámci projektu ,,Slezský do škol". Ke v pořadí šesté besedě hráči a členové realizačního týmu zavítali na opavskou ZŠ T. G. Masaryka. Společného setkání s žáky vyššího stupně se zúčastnili asistent trenéra Lukáš Černín, trenér brankářů Martin Vaniak, záložníci Jaroslav Málek a Thomas Whiffen, obránce Matěj Hýbl a také bývalý žák této základní školy, útočník Tomáš Rataj. Celou besedu pak provázel tiskový mluvčí klubu Jakub Beran. Přítomen byl také koordinátor celého projektu Václav Sigmund.

Komentář ředitele ZŠ T.G. Masaryka Opava, pana Mgr. Aleše Moravce

Beseda s profesionálními hráči a trenéry SFC Opava měla mezi zúčastněnými žáky i učiteli velký ohlas. O to větší, že mezi přítomnými hráči byl také náš bývalý žák Tomáš Rataj, který působí v opavském fotbalovém klubu jako útočník. Setkání se neslo v duchu mnoha zvídavých otázek. Žáci se zajímali třeba o to, jak se z obyčejného kluka stane profesionální fotbalista, kde berou hráči motivaci, jaké vzdělání a znalosti cizího jazyka jsou potřeba, nevyhýbali se však ani otázkám o dalším profesním směřování hráčů po ukončení jejich profesionální fotbalové dráhy. Žáci si navíc mohli oprášit své znalosti angličtiny, diskuze byla vedena i v tomto jazyce, jelikož mezi hosty byl také australský záložník Thomas Whiffen. Zájemci nepřišli o podpis svého oblíbeného hráče, nechybělo samozřejmě ani společné focení. Jsme velice rádi, že jsme tuto nabídku od SFC Opava dostali a besedu realizovali.

Komentář tiskového mluvčí klubu, pana Ing. Jakuba Berana

Jsme velice rádi, že se nám podařilo uskutečnit již šestou besedu na školách v našem regionu. Vnímáme důležitost péče o fanoušky a potřebu vychovávat si nové. Věříme, že i díky těmto společným setkáním vybudujeme v mladé nastupující generaci lásku k fotbalu, sportu a především k našemu klubu. Celá beseda pak probíhala ve velmi přátelské atmosféře a díky zvídavým dotazům byla otevřena témata, o kterých se jen tak někde žáci nedozví. Chtěl bych za to poděkovat panu řediteli, který nám umožnil setkání realizovat.


Související fotogalerie

sdílet