BROŽEK: Byl to test a my propadli

7. 4. 2024
Redakce

Trenér Brožek po prohře v Olomouci mnoho úsměvů nerozdával. Jak utkání hodnotí si přečtěte v pozápasovém rozhovoru.

Trenére, jak se vám zápas hodnotí?

Dnes jsme nechytili tempo prvního poločasu. Byli jsme všude pozdě, prohrávali jsme osobní souboje a jen díky dobré organizaci hry jsem v půli hráli nerozhodně. Čekal jsem, že to bude náročné utkání, ale nečekal jsem, že podáme tak nekvalitní a pomalý výkon. Soupeř zaslouží uznání, ale bylo to především o nás, jakým způsobem se budeme prezentovat. A my se prezentovali strašně. Byli jsme pomalí a měli jsme toho jak se říká plné zuby. To není ale výmluva, jelikož jsme měli být lepší.

V poločase jsme si k tomu něco řekli, naše hra šla nahoru a začali jsme získávat střed hřiště, ale soupeř měl svou kvalitu do brejku a my naopak nedokázali podržet míč v klíčových momentech. Ani druhý poločas nesnesl měřítko, jaké bychom od utkání chtěli. Paradoxně ve druhém poločase, který byl v našem podání ten lepší, jsme dostali gól z penalty, která vznikla díky jednoho dlouhého míče za obranu. Bylo vidět, že kluci obrovsky v hlavách chtěli, ale tělo nešlo. Nechci se na to vymlouvat, jeli jsme sem s tím, že chceme vyhrát a zlomit sérii nepříznivých výsledků. To se nestalo, všichni jsme obrovsky zklamaní a musíme si to správně zanalyzovat a poučit se do příště.

Co penalta? Přeci jen nebýt tohoto momentu z Olomouce odjíždíte nejspíš alespoň s bodem.

Když zvítězíte o gól po špatném výkonu, tak je vše v pořádku. Ale dneska ani hra, ani náš výkon neměl parametry pro zisk tří bodů. Kdyby nebyla penalta a domácí do kabin odcházeli za vedení 1:0 v poločase, tak by se tomu nikdo nedivil. Musíme se říct, že výhra Sigmy je zasloužená. A to, že gól přišel až v momentě, kdy jsme se zvadali, tak to je pro nás trest za výkon v prvním poločase.

S výkon nepanuje spokojenost, ale co defenzivní činnost. Ta snesla měřítko?

Organizace hry nás držela ve hře. Víme, jak hraje Olomouc a mají velmi dobrou herní mapu, dobře se pohybují, mají kvalitní sestavu i hráče. Mrzí mě, že musím chválit je a ne nás.

Čekal jste takovou míru únavy po poháru se Spartou?

Věděli jsme, že kluci se ve středu vydali ze všech sil. Měli jsme krátké tréninky od středy do soboty, aby jsme dostali hráče zpátky do tempa, ale bylo vidět, že se s tím perou. Dneska jsem ovšem čekal, že si s tím poradíme lépe. Byl to pro nás test a my jsme propadli.


sdílet