Změny v představenstvu akciové společnosti

8. 4. 2024
Redakce

V pondělí 18. března si jednatel společnosti A.I.K. spol. s.r.o., pan Andrej Krajíček, převzal z rukou primátora Statutárního města Opava všech 266 akcií klubu a oficiálně se tak stal stoprocentním vlastníkem Slezského fotbalového clubu Opava a.s..

V minulém týdnu pak v představenstvu klubu došlo ke dvěma změnám. Skončil v něm dosavadní předseda představenstva Lukáš Petřík a také 2. místopředseda Vladimír Schreier. Do představenstva tak byli dosazeni noví členové. Jedním z nich je Tomáš Hůlovec, druhým poté Petr Orieščík.

Nově složené představenstvo si následně na svém prvním zasedaní zvolilo svého předsedu, kterým se stal Tomáš Hůlovec. Funkci 1. místopředsedy pak bude zastávat Andrej Krajíček, 2. místopředsedou byl zvolen Martin Latka.

„Se změnou vlastnických práv přichází také změna ve složení představenstva klubu, kdy po vzájemné dohodě skončil předseda představenstva Lukáš Petřík a také Vladimír Schreier. Chtěl bych jim tak tímto poděkovat za práci, kterou pro klub odvedli," uvedl majitel klubu, Andrej Krajíček.

„Jak jsem již uvedl na tiskové konferenci před jarní částí sezóny, tak je mi velkou ctí, že jsem se mohl stát jediným akcionářem klubu s takovou historií, jakým je právě Opava. Naším jednoznačným cílem pro nejbližší sezóny je vrátit klub tam, kam z mého pohledu jednoznačně patří a to do první ligy. Samozřejmě je před námi obrovský kus práce a prvním krokem k dosažení těchto cílů je jmenování Tomáše Hůlovce do pozice předsedy představenstva klubu, přičemž další kroky budou následovat a budou transparentně komunikovány,“ řekl Andrej Krajíček.

Nové složení představenstva akciové společnosti:

Tomáš Hůlovec - předseda představenstva

Andrej Krajíček - 1. místopředseda představenstva

Martin Latka - 2. místopředseda představenstva

René Holuša - člen představenstva

Petr Orieščík - člen představenstva

Tomáš Hůlovec pochází ze sportovního prostředí, když naposledy působil ve sportovně marketingové agentuře RAUL!. V minulosti pak sbíral zkušenosti také ve společnostech BPA sport marketing, Sport Invest nebo Nike. Aktuálně bude v klubu zastávat pozici předsedy představenstva a také ředitele klubu.

„Věříme, že Tomáš Hůlovec pomůže celý klub nastavit tak, aby klub v krátkodobém horizontu atakoval přední příčky druhé ligy a zároveň se vše, s rozumným výhledem do budoucnosti, připravovalo na návrat klubu do nejvyšší soutěže, kam Opava nejen historicky, ale zejména také fanouškovským potenciálem jednoznačně patří," dodal Andrej Krajíček.



sdílet