Ve středu proti lídrovi z Julisky

16. 4. 2024
Redakce

Slezský čeká středeční výjezd na hřiště aktuálně vedoucího týmu ligy. S Pražskou Duklou se na Julisce utkáme ve středu 17. dubna od 17:00.

Opavští si dokázali v posledním ligovém kole poradit s rezervou Sparty 3:2. Ačkoliv vývoj prvního poločasu vypadal, že se bude jednat o poklidnější utkání, vyloučení ze 41. minuty znamenalo drama až do samého závěru. Tři body však díky rozhodující brance Marzuqa zůstaly v Opavě.

Dukla do jarní části ligové sezony vstoupila domácí remízou se Zbrojovkou, kdy v divoké přestřelce nakonec na Julisce remizovala 3:3. Dělba bodů však svěřence Petra Rady vybičovala ke třem výhrám v řadě, když si fotbalisté Dukly postupně poradili s Varnsdorfem, Žižkovem a s Jihlavou. Vítěznou sérii zastavila až Příbram, která na Julisce zvítězila 2:1. Dukelští si náladu nespravili ani v posledním ligovém kole, kdy remizovali v Líšni 0:0. Celkově jim však zisk jedenácti jarních bodů vynesl aktuální vedoucí pozici F:NL.

Bodově úspěšnější jsou však fotbalisté Dukly ve venkovním prostředí. Ze tří jarních výher si hned dvě připsali právě na cizích stadionech. Naopak jediná porážka se zrodila právě na Julisce. Řečí čísel pak Pražané získali v domácím prostředí jen čtyři body. Z venkovních hřišť však v jarní části přivezli bodů celkem sedm.

Trenér Rada se v průběhu jara může spolehnout na ofenzivní potenciál Jakuba Hory, který v šesti utkáních zaznamenal čtyři přesné zásahy, ačkoliv dvě branky vstřelil z pokutových kopů. V útoku ho pak doplňuje Pavel Moulis, který se na jaře trefil prozatím dvakrát.

V průběhu zimního přestupového okna doznal kádr Dukly několika změn. Na Julisce již nepokračuje Marek Červenka, který odešel do třetiligového Ústí nad Labem a také Václav Svoboda. K týmu se naopak přidal bývalý opavský obránce Matěj Helešic, který v Dukle hostuje z ligových Pardubic a také Jakub Hora, který se k týmu připojil po ukončení smlouvy v Českých Budějovicích. Poslední posilou pražského celku pak je bosenský útočník Muris Mešanovič, který v rámci české ligy působil v Jihlavě, Slavii Praha a Mladé Boleslavi, přičemž před příchodem do Dukly nastupoval v polské Ekstraklase za Puszczu.

Oba celky se během letošní sezony utkaly už dvakrát. Obě utkání se odehrála na Městském stadionu v Opavě a obě měla stejného vítěze. Na podzim, v rámci 9. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, dokázal Slezský zvítězit 1:0, když jediný gól utkání vstřelil ve 48. minutě David Vaněček. Druhý skalp si Slezané nechali na úvod jara, když čtvrtfinále MOL Cupu rozhodli svými góly Blecha s Přichystalem a opavští si proti Dukle připsali také druhé vítězství.


sdílet