Slezský v neděli přivítá na domácím stadionu Vlašim

20. 4. 2024
Redakce

V rámci 24. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY čeká Slezský utkání s Vlašimí. Nedělní domácí utkání bude vyvrcholením anglického týdne.

Opavští fotbalisté si ve středu připsali porážku na půdě vedoucího týmu soutěže. Potvrdili tak, že jim to na jaře ve venkovních utkáních moc nejde, když si připsali už třetí prohru ze čtyř venkovních zápasů. Celkově si na jaře připsali na své konto Slezané dvě výhry, dvě remízy a čtyři prohry, což jim stačí na dosavadní desáté místo v tabulce.

Vlašim v posledním kole zažila nevídanou přestřelku, když na domácím hřišti podlehla Líšni 4:5. Ve středečním utkání sice hned dvakrát vedla, ale ani jednou své vedení nedokázala udržet. Ani Vlašim v posledních týdnech neoplývá nejlepší formou. Z posledních tří utkání dokázala získat pouze bod za remízu 1:1 v Jihlavě. Celkově si v jarní části soutěže připsala tři remízy, dvě prohry a stejný počet výher. Nutno však podotknout, že na venkovních hřištích Vlašim ještě na jaře neprohrála.

Vstupenky na Vlašim

Trenér Hyský se může spolehnout na dobře fungující spolupráci s pražskou Slavii, když hned několik jeho svěřenců je ve Vlašimi na hostování právě ze Slavie. Na jaře se Vlašim může opřít především o branky mladého nigerijského útočníka Victora Osuagwu, který si ve svých prvních sedmi startech v klubu připsal už tři branky a momentálně je nejlepším střelcem podblanického klubu. Po dvou brankách si pak na jaře připsali Beran, Vachoušek a Kareem.

Podzimní vzájemné utkání těchto dvou družstev vítěze nepoznalo. Po remíze 1:1 si oba týmy rozdělily bod do ligové tabulky. V tehdejším utkání se za Opavu dokázal prosadit Filip Blecha, hráč, který v minulosti strávil čtyři sezóny právě v táboru nedělního soupeře.

Zápas 24. kola FORTNUNA:NÁRODNÍ LIGY startuje v Městských sadech zítra v 18:00.


sdílet