Na Slezský čeká venkovní duel se Zbrojovkou

26. 4. 2024
Redakce

V rámci 25. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na Slezský čeká souboj s brněnskou Zbrojovkou. Zápas na Srbské se uskuteční v sobotu 27. dubna od 18:00.

Slezský v posledním utkání v domácím prostředí remizoval s Vlašimí, když hned v 17. minutě rozladil opavské publikum Tadeáš Vachoušek, který otevřel skóre utkání. Ještě do poločasu však dokázali opavští zvrátit skóre, když se nejdříve z penalty prosadil Ondráček a vedení přisoudil na opavskou stranu Málek. Osud zápasu však tomu chtěl jinak, a proto krátce po změně stran vyrovnal Breda. V Městských sadech se tak body dělily po remíze 2:2.

Zbrojovku start jarní části sezony nezastihl v nejlepším rozpoložení, když na první jarní výhru čekala dlouhých šest kol. Do té doby posbírala jen dva body za remízy s Duklou a Táborskem. Následovaly však prohry s Chrudimí, rezervou Sparty a Prostějovem. Neuspokojivé výsledky stály místo trenéra Polácha, kterého nahradil Lukáš Kříž. Poláchovi zlomila vaz prohra ve Varnsdorfu, kde Zbrojovka padla 4:1. První vítězství si tak Brňané připsali až pod novým trenérem, když 17. dubna na domácím stadionu dokázali přetlačit 1:0 Jihlavu. Po změně trenéra pak dokázala Zbrojovka uhrát bod také v Drnovicích v souboji s Vyškovem, čímž se dostala na deváté místo ligové tabulky o jeden bod před Slezský.

Co se týče ofenzivy, tak té velí dvanácti gólový Jakub Řezníček, který je zároveň druhým nejlepším střelcem ligy. Záda mu pak kryje Potočný se sedmi přesnými zásahy a Alijagič, který má na svém kontě o jednu trefu méně.

Oba celky se již na podzim utkaly celkem ve dvou případech a v obou byli úspěšnější Slezané. Nejdříve si se svým soupeřem v domácím prostředí poradili v rámci třetího kola MOL Cupu, kdy po brankách Helebranda, Blechy a Marzuqa dokázali zvítězit 3:2. O pár dní později se oba týmy potkaly, opět v Opavě, také v rámci ligové soutěže, kdy opavští zvítězili 2:1. Střelecky se dokázali v tomto utkání prosadit Vaněček s Málkem.

Poslední měření sil přišlo v zimní přestávce, kdy v přípravném utkání dokázali zvítězit Brňané 2:1.

Do utkání 25. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, které má v brněnské ADAX INVEST ARENĚ výkop v sobotu 27. dubna od 18:00, pak Zbrojovka poprvé vstoupí s novým majitelem, jelikož ve čtvrtek 25. dubna se novým majoritním majitelem klubu stal Libor Zábranský, majitel hokejové Komety Brno.


sdílet