Slezský čeká bitva s Prostějovem

18. 5. 2024
Redakce

Po výhře s Vyškovem jsme stále ve hře o pátou příčku. K té je však potřeba porazit Prostějov, který bojuje o záchranu.

Utkání s Vyškovem se nevyvíjelo podle představ, když hosty v sedmé minutě poslal do vedení Diallo. Slezané však nesložili zbraně a do poločasu dokázali díky trefám Blechy z penalty, Janoščína a Marzuqa otočit skóre a nakonec utkání dovést do vítězného konce. Díky tříbodovému zisku si pak navíc zajistili druholigovou příslušnost i pro nadcházející sezonu. Z úst kapitána Janoščína po utkání zaznělo, že je jejich cílem stále co nejlepší umístění.

Prostějov se aktuálně krčí na patnácté pozici a na první nesestupovou příčku ztrácí jen jediný bod. K tomu, aby ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE setrval i v nadcházející sezoně by tak svěřenci trenéra Šmardy museli zvládnout oba poslední duely. Konkrétně ten se Slezským, ale také venkovní zápas proti Viktorii Žižkov. Prostějov nezvládl samotný vstup do jarní části, kdy z úvodních čtyř kol zaznamenal jen jedinou výhru. Ta se však zrodila v utkání s béčkem olomoucké Sigmy, pro kterou to byla jediná porážka v jarní části. Výkony Hanáků však šly nahoru, když dokázali postupně vyzrát na Zbrojovku, Táborsko, Jihlavu a Příbram. Společně s remízou s Líšní jsou to však jediné jarní body pro Prostějov.

Střelecky Prostějov za záchranou táhne slovenský forvard Tomáš Malec, který má na svém kontě sedm branek. Záda mu pak se šesti přesnými zásahy kryje Petr Jaroň.

Utkání 29. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY má svůj výkop stanoven na neděli 19. května v 17:00. Domácí pak kvůli rekonstrukci svého stadionu hrají své zápasy na stadionu 1.HFK Olomouc.


sdílet