Osmnáctka zvítězila se Starým Městem, šestnáctka soupeře rozstřílela

20. 5. 2024
Redakce

Dorostenci z U18 zvítězili v patnáctigólovém utkání se Starým Městem. V zápase se blýskl pěti brankami Sedláček. Kategorie U16 zvítězila ve svém utkání 9:0, když čtyři branky vstřelil Hladký a hattrick si připsal Stareček.

Slezský FC Opava U18 - TJ Jiskra Staré Město U19 9:6 (5:4)

Branky: 17., 32., 33., 54. a 67. Sedláček, 25. Kovalčík, 45. Vojáček (vl.), 57. Prohászka, 89. Jašek - 8., 13., 23. a 44. Zelený, 83. Poulík, 86. Bartoš

ŽK: - 40. Poulík

Opava: Maitner (46. Bernatík) - Kovalčík, Nováček, Novotný (71. Jašek), Strnadel, Prohászka, Sedláček, Kysilko (65. Maculík), Dědík, Geryk, Baar

Staré Město: Machala - Sonntag, Jirsák, Kolenič (63. Chaloupka), Vojáček, Bajaja (76. Bartoš), Zelený, Krupko, Měrka (63. Ventrča), Trvaj, Poulík (83. Janča)

,,V našem týmu se dnes objevilo spoustu mladých nadějných hráčů. Chtěli jsme je vidět v konfrontaci se staršími kluky. V prvním poločase jsme udělali spoustu chyb v defenzivní fázi. Soupeř hrozil hlavně dlouhými diagonálními přihrávkami za obranu a ze standardních situací, které kopal velice dobře. V obraně jsme špatně dostupovali hráče, byli jsme málo agresivní, a taky mi chyběla větší komunikace od našich stoperů a brankáře. Naopak ofenzivní fáze nám šlapala na jedničku. Díky hráčům Strnadel, Prohászka, Sedláček, kterým se zápas povedl excelentně, jsme výsledek do poločasu otočili na naší stranu. Byli drzí, vytvářeli si situace 1 vs 1. Tak si představuji hru krajních hráčů s doplněním naši desítky. V druhém poločase už jsme měli hru pod kontrolou. Ukázala se trénovanost kluků, kteří jsou dobře fyzicky připravení. Hra v druhém poločase byla celkově klidnější a přesnější. Všichni hráči v druhém poločase podali dobrý výkon. Zápas nám ukázal, že máme v klubu šikovné mladé hráče. Když se s těmito hráči bude nadále kvalitně pracovat můžeme je brzy vidět v dospělém fotbale," uvedl k utkání trenér Zapalač

Slezský FC Opava U16 - TJ Jiskra Staré Město U17 9:0 (7:0)

Branky: 7., 17., 26. a 40. Hladký, 33., 34. a 45. Stareček, 86. Jašek, 88. Bernatík

ŽK: 30. Halfar, 38. Vychodil, 52. Slanina

Opava: Hulva - Halfar, Vychodil, Mac (46. Richter), Balint (46. Šejda), Vincker, Stareček (80. Bernatík), Dobiáš, Ambrož, Hladký (46. Jašek),Tihelka (57. Slanina)

Staré Město: Machala - Ventrča, Janča, Huňka (46. Šmíd), Runták (46. Tomaštík), Matoušek, Chaloupka, Bartoš, Toman, Marek (64. Veselý), Kawalec (46. Úlehla)

,,Vstup do utkání a celkově první poločas byl z naší strany dominantní. Kluci hráli s chutí v pohybu, nešetřili krokem a soupeři nedali vůbec žádnou šanci. Padali krásné góly po velmi hezkých akcích, které jsou založeny na našich principech hry. Druhý poločas byl už horší a prakticky se jen dohrával. Kluky chci pochválit a doufám, že se stejnou chuti a agresivitou soutěž dovedeme do cíle, který jsme si stanovili," okomentoval zápas trenér Sedlář.


sdílet