Slezský završí letošní sezónu domácím utkáním s Jihlavou

24. 5. 2024
Redakce

I přes prohru na hřišti Prostějova je Opava stále ve hře o umístění ve vrchní polovině tabulky. V cestě za lepším konečným umístěním jim však stojí Jihlava.

Slezané nevstoupili do posledního utkání v Prostějově vůbec dobře, když hned v deváté minutě prohrávali po standardní situaci, kdy se hlavou prosadil útočník Malec. Ještě hůře bylo v jednadvacáté minutě, když uviděl, za hloupý zákrok, červenou kartu Jaroslav Málek. Opavští fotbalisté však ani v početní nevýhodě neskládali zbraně a dokonce se jim povedlo krátce po poločasové pauze vyrovnat skóre. Opavu vrátil do utkání svou povedenou hlavičkou Kopečný. Utkání pomalu, ale jistě spělo k zasloužené remíze. Deset minut před koncem však domácí Prostějov dokázal zvrátit stav utkání zpět na svou stranu zásluhou Harušťáka. O tři minuty později pojistil výhru Prostějova svou brankou Matoušek a přiblížil tak Hanáky k záchraně ve druhé lize. Prohra s Prostějovem znamená, že se Opava nyní nachází na jedenáctém místě tabulky a pokud chce pomýšlet na lepší umístění, tak si musí v posledním utkání sezóny poradit s již zachráněnou Jihlavou.

Jihlava se aktuálně nachází na třináctém pozici a ačkoliv má pouze tříbodový náskok na sestupující pozici, už teď je jasné, že i v příští sezóně bude, díky lepšímu vzájemnému utkání s Příbramí, pokračovat ve FORTUNA: NÁRODNÍ LIZE. Ve svém posledním duelu nestačila Jihlava na Žižkov, kterému podlehla 1:2. Jihlavě vůbec nevyšla především jarní část sezóny, ve které dokázala nasbírat pouze deset bodů a s bilancí dvou výher, čtyř remíz a sedmi proher se tak řadí mezi nejhorší týmy druhé poloviny sezóny. V posledních čtyřech utkáních však šly výkony a především výsledky mužstva z Vysočiny nahoru, když si připsali nejprve remízu s Varnsdorfem, venkovní výhru s Vyškovem, důležitou remízu s Příbramí a naposledy v neděli těsnou prohru s Žižkovem.

Jihlavští se mohou v útoku opřít o Trinidadského střelce Araujo-Wilsona, který je nejlepším střelcem klubu s osmi brankami. Jednadvacetiletému útočníkovi zdatně sekunduje Lukáš Fila, který stihl, před svým zimním odchodem do Mladé Boleslavi, vstřelit v dresu Jihlavy hned sedm branek. S šesti přesnými zásahy následuje Tomáš Franěk.

V posledním vzájemném měření sil dokázali na domácím hřišti zvítězit právě Vysočané, kteří dokázali otočit nepříznivý průběh utkání až v samotném závěru, když vítěznou branku vstřelil v 95. minutě Franěk.

Utkání 30. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY má svůj výkop stanoven na sobotu 25. května v 17:00.


sdílet