Slezský do škol zamířil na ZŠ Dostojevského

21. 5. 2024
Redakce

Opavští fotbalisté a členové realizačního týmu vyrazili k besedě před posledním ligovým utkáním s Jihlavou. Tentokrát se do projektu ,,Slezský do škol" zapojila Základní Škola Pro Tělesně Postižené, Opava, Dostojevského.

Besedy se zůčastnilo deset žáků z tamní ZŠ. Díky projektu ,,Slezský do škol" se tak měli možnost setkat se známými tvářemi opavského klubu. Barvy Slezského FC reprezentovali oránce Miloš Kopečný, kapitán Jiří Janoščín a asistenti trenér Lukáš Černín s Davidem Baierem. Přítomen byl také tiskový mluvčí klubu Jakub Beran. Děti zajímaly především příběhy jednotlivých aktérů spojené s jejich fotbalovou kariérou. Na závěr celé besedy pak proběhlo společné focení a autogramiáda. Došlo také na testování fotbalových dovedností dětí společně s hráči a trenéry SFC.

Komentář Gabriely Bašátkové ze ZŠ Dostojevského

Jsme moc rádi, že k nám zavítali fotbalisté ze Slezského FC Opava. Byly to pro naše žáky velmi přínosné a obohacující. Měli z toho velkou radost a domů si odnesli krásný zážitek.
Těšíme se na další spolupráci.

Komentář tiskového mluvčí klubu Jakuba Berana

Poslední zastávku projektu Slezský do škol v rámci této sezony jsme se rozhodli věnovat handicapovaným dětem. Je důležité myslet i na tyto děti a vtáhnout je do běžného života a fotbalového prostředí. Věřím, že jsme je naší návštěvou potěšili, a že se společně potkáme na nadcházejícím domácím utkání. Bylo příjemné vidět, jak bezprostřední reakci a nadšení tyto děti mají. Jsme moc rádi, že jsme mohli rozdávat radost. Jejich úsměvy a zapálení jsou naší odměnou.


Související fotogalerie

sdílet