Dorostenci z U18 a U16 si poradili s Přerovem

27. 5. 2024
Redakce

Dorostenci z kategorie U18 a U16 si poradili s Přerovem. Osmnáctka Přerovu nasázela čtyřku, šestnáctka pak ve vyrovnaném duelu Viktorii také přetlačila.

Slezský FC Opava U18 - 1.FC Viktoria Přerov U19 4:1 (3:1)

Branky: Kožík, Kovalčik, Cileček, vlastní

Opava: Včelný - Kovalčík, Nováček, Novotný (60. Endrych), Jašek (60. Hejhal), Sedláček, Kysilko, Cileček, Geryk, Kožík, Maculík

Přerov: Marák - Koutný, Stískal, Běhal, Neumann, Smékal, Šimeček (64. Pistovčák), Steffan (83. Spilka), Holý, Dospiva (78. Riliak), Řezníček

,,Do zápasu jsme vstoupili vlažně. Soupeř nás přehrával ve středu hřiště a dostával se do brankových příležitostí a zaslouženě se dostal do vedení. Po brance jsme změnili napadáni soupeře při jeho rozehrávce a vyplňovali jsme střed hřiště dalším hráčem. Po změně v taktice se naše hra razantně změnila, soupeře jsme nutili k chybám a při nákopech jsme sbírali odražené míče. Výsledek 3:1 po prvním poločase byl z naší strany zasloužený. V druhém poločase jsme kontrolovali hru. Byli jsme silní na míči a fyzicky jsme soupeře přeběhali. Jsem spokojený se všemi hráči, všichni pracovali pro tým. Střelecky se prosadili naši defenzivní hráči, své šance vyřešili na jedničku. Naopak nejsem spokojený s produktivitou ofenzivních hráčů. Vytvořili jsme si spoustu velkých příležitosti které jsme neproměnili. Pokud nám mají hráči nahoře rozhodovat utkání, tak musí takové šance proměňovat. Musí si uvědomit, že celé mužstvo na ně spoléhá. Začíná to ale od tréninku. Kluci na sebe musí být nároční. Pokud budou precizní v tréninku, tak si to přenesou do zápasu, jiná cesta k tomu nevede. S vítězstvím jsem ale spokojený," uvedl po utkání trenér U18 Petr Zapalač.

Slezský FC Opava U16 - 1.FC Viktorie Přerov U17 2:1 (2:1)

Branky: Balint, Ambrož

Opava: Bernatík - Halfar, Vychodil, Mac, Balint, Vincker, Stareček, Dobiáš, Ambrož (46. Šejda), Hladký (57. Slanina), Tihelka (57. Barteska)

Přerov: Zemánek - Schenk M., Kratochvíl, Pazdera, Šípek (72. Jelínek), Březina, Vykopal (60. Holík), Flachs, Král, Schönweitz (72. Kubela), Studnička (60. Schenk J.)

,,Utkání nám nevyšlo hlavně v koncovce. Měli jsme spoustu šancí na rozhodnutí zápasu už v prvním poločase, ale bohužel dneska nám to nepadlo. Postupem času jsme začali dělat zbytečné chyby v zakládání útoku a soupeře jsme nechali jedinou šancí v zápase snížit. Ceníme si výhry, ale musíme situace v zakončení řešit lépe," uvedl k utkání David Sedlář.


sdílet