Poruba nepředstavovala pro dorostence z U19 ani U17 žádný problém

27. 5. 2024
Redakce

Dorostenecké týmy U19 a U17 si s příjezdem Poruby hlavu moc nelámaly. Devatenáctka ve svém utkání nasázela hned třináct branek. Sedmnáctka zvládla soupeři vstřelit devět gólů.

Slezský FC Opava U19 - 1. FC Poruba U19 13:0 (3:0)

Branky: Sadílek (vl.), Hendrych K., Strnadel 3, Pawlik 2, Prohászka 3, Hendrych V., Maculík, Kožík

Opava: Kramář - Hendrych V., Hejhal (72. Kovalčík), Dědík, Endrych (72. Novotný), Baar (60. Maculík), Hendrych K., Jančík (60. Kožík), Pawlik (60. Geryk), Prohászka, Strnadel

Poruba: David - Rácz, Pískovský, Mencarini, Mladenov (62. Lariš), Juřeník, Sadílek (17. Kovařčík), Stachiv, Jagla, Zahradník, Jarolím (62. Třos)

,,Do utkání jsme nasadili kluky z ročníku 06/07, které připravujeme do celostátní dorostenecké ligy. Zápas zvládli na výbornou. První poločas byl spíše trochu ospalý, vstřelili jsme čtyři branky, ale ještě další šance jsme zahodili. Do druhého poločasu jsme kluky nabádali k větší aktivitě, ať zrychluji hru a hlavně ať nepolevuji. Naše slova poslechli a opravdu hráli tak, jak jsme chtěli, z čehož pramenilo, že jsme vstřelili dalších deset branek. Klukům chceme poděkovat za to, že se ukázali v dobrém světle," řekl k utkání asistent trenéra Tomáš Rubý.

Slezský FC Opava U17 - 1. FC Poruba U17 9:1 (5:1)

Branky: Faldýn, Masopust 3, Hladký, Kramář, Bolík 3 - Horáček

ŽK: Šlupina, Jašek - Lariš, Kremzer

ČK: Šlupina

Opava: Brindžák - Slanina (62. Jašek), Faldýn, Ambrož (69. Vincker), Šlupina, Hladký (50 Kropáček), Bolík, Haloda, Brož, Kramář (62. Tkaczyk), Masopust

Poruba: Mladenov - Florek (69. Kožušník), Lariš, Vavrečka, Walik (50. Koloděj), Kolibač, Kremzer, Horáček, Macíček, Sembol (56. Kovařčík), Třos (69. Jarolím)

,,Věděli jsme od začátku, že celý zápas bude čistě jen o tom jak k němu přistoupíme. I když jsme šli celkem brzo díky vymyšlené červené kartě do desíti, tak jsme celý zápas měli pod kontrolou. Byla jen otázka, jak se s celou situaci vypořádáme. Vytvořili jsme si spoustu šancí, které se nám dařilo proměňovat a celých devadesát minut bylo v naší režii. Měli jsme aspoň možnost si vyzkoušet, jaké to je hrát o jednoho miň, v tom vidím pozitivum. Teď nás čekají dva zápasy pravdy, které ukážou, jak na tom jsme a rozhodnou o našem konečném postavení v tabulce," uvedl k utkání trenér Swiech.


sdílet