Dorostenci z U19 těsně podlehli Prostějovu, kategorie U17 zvítězila

3. 6. 2024
Redakce

Dorostenecká kategorie U19 překvapivě podlehla Prostějovu těsně 2:1, a to i navzdory poločasovému vedení. Sedmnáctka žádné překvapení nedopustila, když zvítězila přesvědčivě 6:0.

1. SK Prostějov U19 - Slezský FC Opava U19 2:1 (0:1)

Branky: Eduard, Matěj - Hendrych K.

ŽK: Vagner, Vyroubal - Kožík, Šrek

Prostějov: Šnajdr - Ondris, Mitana, Strnad (62. Macháň), Trunda, Tomaj (86. Matula), Černoch (71. Nesvadba), Balenčin (86. Závodský), Vagner, Vyroubal, Navrátil

Opava: Kramář - Hendrych V. (83. Dědík), Hejhal, Buchta, Endrych, Hendrych K., Kožík, Šrek, Pawlik, Prohászka (69. Baar), Strnadel (58. Pecník)

,,První poločas byl jen o nás a o našich neproměněných gólových příležitostech, kterých jsme měli nespočet. Už na konci poločasu však Prostějov ukazoval svou kvalitu, na což jsme kluky o přestávce upozorňovali. Klíčový moment nastal hned na začátku druhého poločasu, kdy jsme šli sami na bránu a jeden z prostějovských hráčů v pokutovém území fauloval našeho hráče. Rozhodčí nejprve nařídil penaltu a udělil červenou kartu, načež pro mě z nepochopitelného důvodu svůj verdikt zrušil. Od tohoto momentu byl Prostějov lepším mužstvem a dvěma slepenými góly otočil skóre ve svůj prospěch. Už ve středu nás čeká derby v Ostravě a v sobotu ukončíme celou postupovou sezónu na hlavním hřišti v Městských sadech proti Jihlavě. Tímto bych rád pozval všechny, kdo se chce podívat na opavské naděje a společně jim poděkovat za skvělou sezónu," okomentoval porážku trenér František Metelka.

1. SK Prostějov U17 - Slezský FC Opava U17 0:6 (0:2)

Branky: - Kramář 3, Koláček (vl.), Bolík 2

ŽK: Janošík - Bolík, Haloda

Prostějov: Pavlů - Zajíček, Janošík (66. Tsymbal), Palčo, Spurný (52. Závodský), Molík (52. Páleník), Schweidler, Koláček, Charvot, Struhár (66. Uličný), Sláma (66. Paseka)

Opava: Maitner - Faldýn, Kropáček (46. Tkaczyk), Vincker (75. Kožík), Ambrož, Hladký (81. Martinák), Bolík, Haloda, Brož, Kramář (69. Jašek), Masopust

,,Věděli jsme, že nás čeká velmi těžké utkání. Musím říct, že způsob, jakým jsme se byli schopni prezentovat, byla radost sledovat. Vzdorovali jsme velmi dobře silové hře soupeře a do toho přidali herní nástavbu. Vytvořili jsme si spoustu brankových příležitostí a až na hluchou pětiminutovku v prvním poločase, kdy soupeř nastřelil dvakrát brankovou konstrukci jsme dominovali. Cíl, který jsme si dali, ať si ve středeční předehrávce s Baníkem zahrajeme o celkové prvenství se nám splnil. Za dnešní předvedenou hru a enormní nasazení si všichni hráči zaslouží velkou pochvalu," uvedl k utkání trenér Jakub Swiech.


sdílet