ZÁPOTOČNÝ: Věřím, že budeme úspěšní a udělám pro to maximum

3. 6. 2024
Redakce

Trenér Tomáš Zápotočný v pondělí podepsal svůj dvouletý kontrakt s opavským klubem. Nyní vám přinášíme také první exkluzivní rozhovor s novým koučem opavské lavičky.

Před Vašim jmenováním do pozice hlavního trenéra jste byl půl roku bez angažmá. Jak jste trávil volný čas?

Trávil jsem ho s rodinou. Rok v Českých Budějovicích byl psychicky náročný, přeci jen jsem první ligu okusil poprvé ve své trenérské kariéře. Jsem ale rodinný typ, s manželkou máme tři děti, takže jsem čas trávil především s nimi. Navíc jsem ještě obul kopačky, když jsem hrál s Miroslavem Slepičkou nižší soutěž za Spartak Příbram. Musím říct, že jsem zjistil, že to mám pořád v noze (usmívá se). Byli jsme tam s mladými hráči, kteří vás vždy nabíjí energií, takže to bylo strašně fajn. Půl rok bez trénování jsem si vlastně užil, odpočinul jsem si a čekal na další angažmá.

To přišlo v podobě Opavy. Jak se těšíte zpátky do práce?

Těším se moc, protože fotbal miluji a věnuji se mu od malička. Těším se na fanoušky a na skvělé prostředí. Jako hráč jsem se zde vždy těšil a myslím si, že Opava patří do první ligy a na nové angažmá v SFC se hrozně těším.

Co bylo tím rozhodujícím faktorem, že jste si vybral právě Opavu?

Rozhodně to byli právě fanoušci. Rozhodovala také tradice a samotný klub. Já věřím, že společně budeme úspěšní a udělám pro to maximum.

V rozhovorech jste zmínil, že jako hráč jste býval hodně emotivní. Jste takový i jako trenér?

Je to tak, i jako trenér jsem zůstal emotivní. Atmosféra kolem vás vždy vtáhne do zápasu a na lavici jste pak v podstatě jen jako divák, protože toho málo dokážete ovlivnit a spíše věříte těm jedenácti hráčům, kteří jsou přímo na hřišti. Snažím se krotit, ale kolikrát mi známí říkají, že někdy na lavičce hodně vyvádím, ale je to právě proto, že utkání vždy hrozně prožívám.

Na co se ve Vašem podání můžou fanoušci těšit?

Hlavně se mohou těšit na to, že budeme makat a doma vytvoříme nedobytnou tvrz a rozhodně nebudeme na našem stadionu body rozdávat. Já chci být silný hlavně doma, kde nás poženou fanoušci a budou nám tím správným dvanáctým hráčem. Na tohle se hrozně těším.

Nabízí se také otázka na hráčský kádr. Probíral jste toto téma s vedením sportovního úseku?

Jednoznačně jsme toto téma otevřeli. Prakticky hned, jak přišla nabídka, tak jsem začal hráče sledovat. Cítím, že máme silný tým s velikou kvalitou a potenciálem. Věřím, že kluci to vezmou za své, budou pracovat a my jako tým budeme silní.

Nyní nás čeká krátká letní přestávka. Co od ní očekáváte?

Když jsem koukal na rozpis zápasů, tak v přípravě máme silné soupeře a nečeká nás lehká práce. Já ale věřím v to, že budeme úspěšní. V přípravných zápasech si budeme chtít vyzkoušet, jak se budeme prezentovat ve druhé lize, to bude to nejdůležitější.


sdílet