Asistent trenéra Lukáš Černín v Opavě pokračovat nebude

4. 6. 2024
Redakce

Lukáš Černín působil jako asistent trenéra u A-týmu od sezony 2021/2022, kdy byl tým jen krůček od návratu do první ligy. Ve strukturách SFC se však pohyboval již od roku 2011, kdy v klubu působil jako trenér B-týmu nebo dorostu. Od nové sezony bude Lukáš Černín působit jako hlavní trenér v třetiligovém Hlučíně.

Lukáš Černín na lavičce opavského A-týmu zažil jak baráž o postup do první ligy, tak tuhý boj o záchranu. V letošním ročníku MOL Cupu pak společně s týmem dokráčel až do semifinále, ve kterém Slezský podlehl doma pražské Spartě.

,,Chtěl bych Lukášovi poděkovat za jeho dlouholeté a kvalitní služby, které pro klub odvedl. Možnost být znovu hlavním trenérem je pro něj určitě velkou výzvou, ve které mu přejeme hodně štěstí. Zároveň věřím, že v budoucnu ještě bude šance na vzájemnou spolupráci znovu navázat," uvedl místopředseda představenstva Martin Latka.

,,Za tři roky v hlavním týmu jsem nesmírně rád. Bylo mi ctí být v týmu z města, kde jsem se narodil, a kde žiji. Mám na co vzpomínat a jednoznačně jsem posbíral spoustu zkušeností od trenérů, se kterými jsem u A-týmu působil. Na tuto novou etapu se moc těším, protože podmínky pro fotbal jsou v Hlučíně, stejně jako v SFC, výborné a lidé tady chtějí posouvat tento sport výše. Není to pro mě ale něco úplně nového, jelikož jsem sedmnáct let už jako hlavní trenér působil, ačkoliv mimo profesionální fotbal," vyjádřil se Lukáš Černín.

,,Vzhledem k příchodu nového trenéra dochází v realizačním týmu k určitým změnám. O kompletním složení realizačního týmu budeme informovat co nejdříve," dodal Martin Latka.


sdílet