Kouč rezervy Jan Hruška: Třetí místo v divizi? To jsem nečekal

24. 11. 2013
Redakce

O P A V A - Rezerva Slezského FC prožila vydařený podzim. Omlazené mužstvo vstoupilo do sezony velmi dobře a bez výraznějších výkyvů zakončilo podzimní část sezony na výborné třetí příčce divizní tabulky. Kouč <b>Jan Hruška starší</b> se pro klubový web ohlédl za povedeným půlrokem.

„Podzimní část soutěže pro nás dopadla nad očekávání dobře. Původní výkonnostní cíl zněl získat dvacet bodů, což by odpovídalo umístění kolem osmého místa. My jsme získali o sedm bodů více, což je výborný výsledek. Musím říci, že s tak mladým a nezkušeným mužstvem jsem to nečekal. O to je to příjemnější,“ řekl na úvod spokojeně Jan Hruška starší, jehož výběr na špici tabulky hodně prohání divizního lídra z Havířova.

„My sami o postupu nemluvíme. Pro mladé hráče je divize ideální soutěž. Kandidátem číslo jedna na postup je pro mě stále Havířov. Budeme se mu ovšem snažit tuto pozici co nejvíce ztížit,“ pousmál se kouč opavské rezervy, které vyšel zejména úvod soutěže. V něm Slezané šestkrát v řadě nepoznali hořkost porážky.

„Dlouho jsme drželi neporazitelnost, a když pak přišly porážky, z hráčů spadlo to napětí, protože od nás nikdo neočekával, že bychom měli patřit k nejlepší. Fakt, že tam patříme, je příjemné zjištění,“ přiznal bývalý vynikající fotbalista.

Opavskému béčku se dařilo především v domácím prostředí, kde mladíci Slezského FC z osmi zápasů šestkrát zvítězili a prohráli jedinkrát. „Doma se hraje vždycky lépe. Navíc jsme často hráli také na velkém hřišti, kde nám to jako mužstvu, které chce hrát fotbal, hodně vyhovovalo,“ hledal příčiny domácích úspěchů zkušený stratég.

Jedinou kaňkou na jinak povedeném podzimu zůstává předposlední zápas na půdě posledních Otrokovic, kde Opava prohrála ostudně 0:8.

„V Otrokovicích se sešlo vše proti nám. Jeli jsme tam ve dvanácti hráčích, takže o změnách nemohla být řeč. Sám jsem byl zrovna postižen zánětem hlasivek, a mužstvo se tak ocitlo bez koučinku. I toto utkání nám ukázalo, jak se někteří hráči chovají ve vypjatých momentech a mohl jsem si díky tomu udělat obrázek o jejich kvalitách,“ hledal na vysoké prohře pozitiva rodák z Darkoviček.

Co bude v zimě s kádrem opavské rezervy?

„Za prvé jsem velmi rád, že se nám podařilo přivést zpět některé hráče. O své výkonnosti mě pravidelně přesvědčoval Hrabina, Hoza a Demel. Někteří fotbalisté mají navíc, ale o tom se budeme bavit v zimní přestávce. Sedneme si s Honzou Baránkem (trenér A – mužstva pozn. red.) a pohovoříme si spolu. Uvidíme, co bude dál,“ uzavřel Jan Hruška starší.


sdílet