Dvanáctka má za sebou Třinec a turnaj

25. 5. 2017
Redakce

Opava – Fotbalisté opavské dvanáctky mají za sebou velmi náročný program. O víkendu v Polsku absolvovali kvalitními týmy doslova nabitý turnaj a stihli odehrát také mistrovské utkání na půdě Třince, s nimž remizovali nerozhodně 8:8.

Třinec U-12 - SFC Opava U-12 8:8
Branky SFC: Richard Kovárník 3, Jan Ulrich 2, Tomáš Nováček 2, Lukáš Vyležík.
Sestava SFC: Dan Sukdol, Dan Bártek, Adam Cileček, Patrik Wehowský, Albert Vlašánek, Tomáš Nováček, Jan Ulrich, Richard Kovárník, Dominik Malý, Dominik Stareček, Matyáš Pierník, Filip Kokeš, Max Híreš, Lukáš Lazecký Lukáš Vyležík.

Komentář trenéra SFC Opava U-12 Marcela Klajmona:

„S tímto soupeřem se nám nehraje lehce a již v podzimní části soutěže jsme se dost trápili a vyrovnali takřka v poslední vteřině. I tentokrát jsme se během utkání neuměli vyrovnat s kvalitní hrou domácích, kteří mají ve svém středu několik rychlostních typů hráčů a také somaticky lépe stavěných kluků. Pozitivum zápasu je, a za to kluky chválím, že i když ještě deset minut před koncem utkání prohrávali o tři branky, tak nesložili zbraně a po zásluze ještě dokázali vyrovnat.“

Turnaj O Pohár Hraběnky Žofie - Krzeszowice (Polsko)

Sestava SFC Opava U-12: Dan Sukdol, Adam Sedláček, Patrik Wehowský, Dominik Malý, Adam Cileček, Dominik Stareček, Albert Vlašánek, Filip Kokeš, Tomáš Nováček, Richard Kovárník, Lukáš Vyležík, Jan Ulrich, Lukáš Lazecký, Max Híreš.

Konečná tabulka turnaje:

1. APMT Polska
2. Pogoň Szczecin
3. Motor Lublin
4. Rozwoj Katowice
5. Zawisza Bydgoszcz
6. Wisla Krakow
7. Legia Warszawa
8. Meszoly Focisuli (HUN)
9. SFC Opava U-12
10. FK Poprad
11. MFK Stará Lubovna
12. MFK Karviná

Komentář trenéra SFC Opava U-12 Marcela Klajmona:

„V polských Krzeszowicích jsme se zúčastnili výborně obsazeného dvoudenního turnaje pro kategorii U-12. Sjely se tam týmy z celého Polska, Slovenska, Maďarska a také my společně s Karvinou z Česka. V systému turnaje, kdy hrál každý s každým, jsme odehráli 11 utkání po 20 minutách a měli jsme možnost konfrontace proti nejlepším týmům především z Polska. Myslím si, že konečné deváté místo nakonec neodpovídá naším kvalitám, jelikož několik utkání nám absolutně nevyšlo a měli jsme v tabulce figurovat výše, alespoň v horní polovině. Klukům neupírám proti daleko vyspělejším soupeřům snahu, ale sami jistě cítí, že to během uplynulého víkendu nebylo ono. Pozitivem aspoň bylo, že domů vezeme skalpy takových klubů, jakými jsou Legia Warszawa či Wisla Krakow.


sdílet