Komise rozhodla: Duel s Bohemians Praha 1905 se odehraje v Brně

25. 9. 2018
Redakce

Opava – Už je jasno. Fotbalisté Slezského FC sehrají utkání 11. kola FORTUNA:LIGY s Bohemians Praha 1905 na Městském fotbalovém stadionu Srbská v Brně. Rozhodla o tom Komise pro stadiony a hrací plochy FAČR.

Za účasti předsedy Komise pro stadiony a hrací plochy FAČR, licenčního manažera FAČR, ředitele Ligové fotbalové asociace, zástupce stavební firmy a zástupců Slezského FC Opava se v úterý 25. září uskutečnil kontrolní den, kdy výše jmenovaní zhodnotili průběh prací na stadionu v Městských sadech a jeho způsobilosti pro utkání FORTUNA:LIGY s Bohemians Praha 1905.

Přestože stavební firma dělá všechno pro to, aby veškeré práce probíhaly kvalitně v co nejkratším možném termínu, Komise pro stadiony a hrací plochy FAČR rozhodla, že se utkání s Bohemians Praha 1905 odehraje v Brně.

„O místě, kde se utkání sehraje, musí být jasno minimálně deset dní před termínem zápasu. Z tohoto důvodu nemohla Komise pro stadiony a hrací plochy FAČR rozhodnout jinak. Mrzí nás, že utkání s Bohemians musíme odehrát v Brně, ale toto rozhodnutí respektujeme. Pevně věříme, že pohárové utkání s Jihlavou už budeme hrát doma v Opavě,“ řekl technický ředitel Slezského FC Opava Jaroslav Rovňan.

„Na druhou stranu všechny ostatní práce, které se týkají nutných úprav stadionu, byly komisí schváleny. Jedná se například o zázemí pro novináře, tiskové středisko, tribunu pro média, místnosti pro delegáty a podobně,“ doplnil Rovňan.

Duel opavských fotbalistů s pražskými Bohemians je na programu v neděli 7. října s výkopem od 15 hodin.


sdílet