V Praze týmu fandili také mladí fotbalisté Slezského FC

3. 4. 2013
Redakce

Starší přípravka SFC Opava U10 od pátku 29. března do velikonočního pondělí absolvovala výlet do Prahy. Trenér David Baier, jenž tým vede společně s Alešem Rozsypalem, jej popsal takto:

Plán výletu byl fotbalový, ale i přesto se našel čas na mimofotbalové radovánky. Hned v pátek odpoledne po příjezdu se tým přesunul do Aquapalace v Čestlicích. Zde si kluci projeli všechny tobogány a ti zdatnější si také zaplavali.

Sobotní den byl ve znamení pražské ZOO, která nabídla klukům hezkou podívanou a navíc se také dozvěděli pár zajímavostí z říše zvířat. Po krátkém odpoledním odpočinku se již vše připravovalo na fotbalovou lahůdku.

Utkání předních českých fotbalových týmů v podání Sparty Praha a Viktorie Plzeň bylo již týden vyprodáno. Díky opavskému odchovanci Ondrovi Švejdíkovi jsme se mohli zúčastnit také my, za což mu patří velký dík. Nehledě na výsledek to byl velký zážitek pro většinu kluků, kteří ještě tak velký zápas na vlastní oči neviděli.

Neděle začala procházkou po pražských památkách. Odpoledne následoval přesun do vršovického Ďolíčku, kde se již chystal druholigový zápas pražských Bohemians a Slezského FC Opava. V šálách a čepicích ve žluto-modrých barvách kluci drželi palce svým hráčům a na hlavní tribuně jasně dávali znát, komu v tomto zápase fandí.

V pondělí již následovala snídaně a přesun na pražské nádraží, odkud vyjížděl vlak zpátky do Opavy.


sdílet