Kopecký: Měli jsme zbytečné ztráty, ale i pěkné akce. Zůstane Janso?

16. 1. 2019
Redakce

Opava – Slezský FC druhý přípravný test zvládl, když na kylešovické umělce přehrál soupeře z druholigového Prostějova v poměru 3:1. Co po utkání říkal opavský kouč Ivan Kopecký?

„V prvním poločase byla vidět snaha o kombinaci, ale soupeř byl ve zhuštěném bloku podobně jako my jsme bránili ve druhém poločase v Žilině a chodil do rychlých brejků. V naší hře byla zbytečná ztrátovost, ale také zajímavé akce, které mohly být dotažené do konce,“ říká na úvod Ivan Kopecký.

„Ve druhé půli jsme dali pěkný gól ze standardní situace, další nám rozhodčí neuznali kvůli ofsajdu. Byly tam pěkné akce, ale v této fázi přípravy jsem rád, že k tomu hráči přistupují tak, jak mají. Akce jsou v pohybu, viděli jsme další hráče. Utkání splnilo svůj účel,“ pochvaluje si.

Na levém kraji obrany sehrál celý zápas testovaný bek Oliver Janso, který naposledy působil v Trnavě. „Určitě nezklamal, ale ještě si dáváme čas. Rozhodneme se po zápase v Trenčíně,“ informuje opavský kouč. Svým výkonem zaujal i nadějný mladík Adam Rychlý. „Dino udělal velký pokrok. Už v Žilině předvedl velmi dobrý výkon a teď znovu. Chceme, aby zůstal,“ potvrzuje trenér Slezského FC.

Na hřiště se naopak nedostal autor vítězné branky na půdě Žiliny Bidje Manzia. „Má zhmožděný palec. Je to citlivé, proto do utkání nezasáhl,“ vysvětluje.

Brankou se uvedla čerstvá posila Endy Opoku Bernadina. „Naznačil své možnosti. U těchto nových hráčů je to složité ohledně organizace a způsobu hry, protože taktické tréninky teprve přijdou. Je to rychlostní typ hráče, dokáže se dostat do koncovky. Je zajímavý. Jsem rád, že se mu podařilo dát branku. Uvidíme, kam se to bude vyvíjet dál,“ pokračuje Ivan Kopecký.

Na jaké místo v sestavě s ním počítá? Bude to očekávaný podhrot? „Myslím si, že by mohl být i hrotový útočník. Viděl jsem, že v Podbrezové hrál jak v útoku, tak na pozici desítky,“ uzavírá opavský stratég.


sdílet