Janetzký dal gól "svému" Jablonci, ale moc neslavil: Přišlo mi to lepší

18. 2. 2019
Redakce | FOTO: Deník

Jablonec – V českých podmínkách to je rarita. Hráč, který hostuje v jiném týmu má často ve smlouvě zakotveno, že proti svému mateřskému klubu nemůže nastoupit. Tahle zvyklost ale neplatila v případě Jakuba Janetzkého.

Ten v Opavě hostuje právě z Jablonce, kterému na Střelnici vstřelil důležitý gól. „Je to specifické, ale momentálně hraji v Opavě, takže se soustředím na ni. Jsem samozřejmě rád, že jsme mohl nastoupit. Stopku jsem neměl, takže jsem celý týden věděl, že budu hrát,“ prozrazuje běhavý záložník.

Slezané v Jablonci prohrávali poté, co se trefil Vatajelu. Pak ale právě Jakub Janetzký srovnal na 1:1. „Po centru ze strany mi to Tomáš Smola sklepl a já jsem vlastně jen střílel z voleje. Měl jsem to celkem jednoduché,“ popisuje svůj druhý zápis mezi prvoligové střelce.

A po své brance hned věděl, že žádné bujaré oslavy na hřišti svého kmenového klubu nejsou namístě. „Ano, moc jsem neslavil. Přišlo mi to lepší, než kdybych se tady nějak radoval a běhal kolem tribun,“ usměje se.

Po změně stran se opakoval scénář z prvního poločasu. Severočeši šli do vedení, jenže Opava si na závěr utkání schovala náboj v podobě druhé branky. O tu se hlavičkou po rohu Zavadila postaral holohlavý útočník Smola. „Jablonec je doma silný a hlavní je, že jsme dosáhli aspoň na bod, protože je hodně cenný. Na druhou stranu jeden gól jsme si dali sami a na první jsme jim nahráli. Dostali jsme blbé góly,“ mrzí Janetzkého.

Kouká už do budoucna? V létě by se měl znovu porvat o místo v sestavě Jablonce. „Určitě, protože jsem tady moc šancí zatím nedostal. Momentálně jsem navíc v Opavě, takže to vůbec neřeším. Jsem rád, že mohu pravidelně hrát,“ dodává na závěr šikovný fotbalista.


sdílet