Chceme rychle vypadnout z konce, ať máme klid, velí Stáňa

2. 4. 2019
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Na trávníku byl sotva minutu, když mu Václav Jurečka nádherně přihrál před bránu Dukly a záložník Bronislav Stáňa zblízka chladnokrevně pojistil opavské vítězství v poměru 2:0.

„Jsem rád, že jsem do zápasu takhle vstoupil a ujistil jsem zápas gólem na 2:0. Pak už jsme si to pohlídali. Bylo to v naší režii,” soudí Stáňa.

„Věděli jsme, že Dukla dává vždycky balon z lajny na střed a snaží se to druhým dotekem prostrkávat mezi naše střední záložníky. Jak Zavoš nebo Schaffa a naši stopeři to zvládli famózně. Zachytávali to. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli,” pokračuje.

Pro Slezský FC šlo o první jarní vítězství. Proti Dukle navíc bylo o to důležitější, že pražského soupeře nepustili v tabulce do kontaktu. „Ale dívali jsme se sami na sebe. Fanouškům máme co vracet. Se Slováckem jsme hráli dlouho proti desíti a byla to remíza. Chtěli jsme to příznivcům takhle vrátit a za každou cenu urvat výhru, což se nám podařilo. Jsme za to rádi,” přiznává.

Opavští museli hrát od 39. minuty v deseti poté, co dostal Žídek dvě žluté karty. Krátce po změně stran byl vyloučen i hostující Ostojič. „Pak se to vyrovnalo. Dukla asi měla asi víc balon pod kontrolou, ale to jsme čekali. Zvládli jsme to lépe a máme tři body. Pro psychiku všech v klubu je to dobře. Je to bomba. Chceme vypadnout z toho konce, ať jsme co nejdřív zachránění a máme klid,” nabádá Stáňa.

Už v pátek se Slezané představí v Příbrami. „Nebude to nic lehkého. Každý zápas teď bude na krev a každý bude jezdit po zadku, aby vyhrál. Na desítku koukáme. Když někdo uklouzne a my třeba v Příbrami získáme tři body, zase se posuneme a v tabulce to bude třeba vypadat jinak,” přemýšlí nahlas.


sdílet