Opava se představí u Litavky. Mimo hru jsou Smola i Žídek

5. 4. 2019
Redakce

Opava – Souboj dvou nováčku FORTUNA:LIGY bude hostit v pátek příbramský stadion u Litavky. Opava prahne po bodech, ráda by navázala na sobotní vítězství s pražskou Duklou.

Jenomže je tady komplikace, trenér Ivan Kopecký bude postrádat klíčové hráče: kapitána týmu Jana Žídka a ostrostřelce Tomáše Smolu.

„Realita je taková, že nám chybí. Mrzí nás to, ale musíme se s oběma absencemi poprat. Dělat změny je vždy nepříjemné,“ konstatoval trenér Opavy Ivan Kopecký.

„Varianty v hlavě máme. Věřím, že naše rozhodnutí bude správné,“ dodal. Kromě dvou jmenovaných žádná jiná absence ve vzduchu nevisí.

Opava si naposledy poradila s pražskou Duklou, to domácí už pod novým koučem Nádvorníkem dostali trojku v Jablonci. „Věřím, že vítězství nad Duklou je pro nás vzpruhou. Příbram je pod tlakem, ale má nového trenéra, jehož příchod je impulzem. Určitě bude hrát jiným stylem, než za kouče Csaplára,“ míní Ivan Kopecký.

„Všichni vnímáme důležitost zápasu. Víme, co znamená pro ně, a co znamená pro nás,“ dodává jedním dechem.

Kádr Příbrami je složen z hráčů různého věku. Od veteránů Slepičky a Skácela až po mladíky Květa s Matouškem. „Jedná se o rychlostně vybavené fotbalisty. Hráči si něčím prošli. Uvidíme, v jaké budou pohodě. Pokud chceme bodovat, nesmíme mít vlažné vstupy do utkání nebo hrát jen poločas,“ zakončil trenér Slezského FC.

Páteční zápas má výkop v 18 hodin. V přímém přenosu jej bude vysílat stanice ČT sport.


sdílet