Opavské naděje ve Spořické lize

11. 4. 2019
Redakce

Opava – Naše fotbalové naděje věkové kategorie U 11 se představily na prestižním turnaji ve Spořicích u Chomutova, který nese název Spořická liga. Na tomto podniku, který trval dva dny, měly možnost startovat pouze týmy, jejichž dospělá družstva působí ve FORTUNA:LIZE.

Turnaje se kromě mužstva 1. FC Slovácko zúčastnilo všech patnáct zbývajících celků, které na divokou karty doplnily pořádající tým z Ústí nad Labem a výběr Karlovarska a Chomutovska.

Každé mužstvo tedy v turnaji hraném systémem každý s každým čekala během dvou dní porce šestnácti utkání po dvaceti minutách. Mužstvo SFC Opava U 11 nakonec v našlapané spodní části sedmnáctičlenné tabulky skončilo s třinácti body na celkovém 14. místě, kdy každý bodík či jedna výhra navíc mohla znamenat posun tabulkou o dvě až čtyři příčky vzhůru.

„Řekl bych, že naše umístění v porovnání s absolutní špičkou v dané kategorii odpovídá naší předvedené hře a také našim současným a momentálním dovednostem a schopnostem,“ započal své turnajové hodnocení trenér Marcel Klajmon.

„To by pro nás mělo být takové měřítko do budoucna. Kluky musím pochválit za maximální nasazení po celý náročný program turnaje, nicméně musím uznat, že náš herní projev, až na některé pasáže v několika utkáních, nebyl bůhvíjaký a docela mi chybělo nějaké individuální prosazení se a individuální výkon, ať už v obranné fázi, tak především v té útočné,“ pokračoval mladý kouč.

Celý výjezd ale vnímal převážně pozitivně: „Na druhou stranu mám velmi dobrý pocit z toho, jak si kluci společně celý turnaj i náročné cestování užívali, a kdy působili jako opravdový tým a parta. Závěrem chci také poděkovat rodičům za vytvoření fotbalové atmosféry či pomoci s přepravou dresů a samozřejmě věřím, že naši kluci z A-mužstva potvrdí naši účast, ať si příští rok turnaj zahrají také kluci ročníku 2009.“

Výsledky SFC Opava

SFC – Dukla Praha 2:1
SFC – Bohemians Praha 0:1
SFC – FK Příbram 0:0
SFC – Ústí nad Labem 2:1
SFC – Jablonec 0:3
SFC – Zlín 1:1
SFC – FCB 2:3
SFC – Mladá Boleslav 0:2
SFC – Karviná 3:1
SFC – Liberec 1:3
SFC – Teplice 1:1
SFC – Olomouc 0:1
SFC – Sparta Praha 0:6
SFC – Slavia Praha 0:1
SFC – Plzeň 1:1.

SFC Opava U 11 reprezentovali: Lukáš Bolík, Jakub Dobiáš, Daniel Faldýn, Václav Holuša, Frederik Kutty, Jiří Lazar, Šimon Mac, Matěj Matýsek, Daniel Pogats, Mikuláš Poláček, Matouš Polák, Václav Slanina, Jakub Stareček, Jáchym Šejda, Jonáš Vincker, Tomáš Závěšický. Trenér: Marcel Klajmon.


sdílet