Souhrn víkendových zápasů mládeže

7. 4. 2013
Redakce

Přehled zápasů, které mládežnické týmy odehrály o tomto víkendu. Díky zlepšenému počasí do svých prvních jarních soutěžních utkání nastoupila také další mužstva Slezského FC Opava.

Dorostenci

U19: SFC Opava – Sparta Praha 4:0
Branky SFC: Pavlíček 2, Dřizgevič 2.

„Na Spartu jsme byli připraveni a kluci přesně plnili instrukce. Soupeře jsme nenechali hrát a donutili jej nakopávat balóny. Jsou to cenné body, ale musíme rychle spadnout nohama na zem,“ upozornil po utkání trenér Vladimír Skalba. (...více zde)

U17: SFC Opava – HFK Olomouc 0:1
(...více zde)

U16: SFC Opava – HFK Olomouc 7:1
Branky SFC: Helebrand A. 3, Janetzký 3, Petzuch.

„Kluci se na první mistrovské utkání těšili. Dnes se ukázalo, že jsme se posunuli zase o kousek výše, a to nejen po individuální stránce. Výkon celého mužstva jde nahoru,“ řekl k zápasu trenér Radomír Hlaváč. (...více zde)

Žáci

U15: Viktorie Přerov – SFC Opava 0:5
Branky SFC: Kolísek, Vrána, Tomaško, Barteska, Keller.

„Od úvodních minut byl znát výkonnostní rozdíl mezi oběma soupeři. Naši hráči byli schopni velmi dobře držet míč v kombinaci a vypracovávat si příležitosti ke vstřelení branky, což se podařilo hned v úvodu. Domácí se i tak dostali v první půli ke dvěma velmi dobrým příležitostem na vstřelení gólu. Ve druhé půli byla naše převaha mnohem větší a herní projev byl velmi dobrý. Držení míče a velmi dobré kombinace však nevyústily v nebezpečné situace před brankou domácích, což malinko kazilo dojem z předvedeného výkonu,“ okomentoval výkon svého týmu Jan Doseděl. (...více zde)

U14: Viktorie Přerov – SFC Opava 0:11
Branky SFC: Pučan 4, Fusek 3, Hartmann 2, Bitomský, Zacpal.

„V tomto zápase jsme byli jasně lepší po všech herních stránkách a soupeř nám stačil pouze v prvních patnácti minutách, kdy jsme neproměnili několik šancí a působili trochu nervózně. Po vstřelení prvního gólu Patrikem Hartmannem jsme se uklidnili a do poločasu přidali ještě tři branky. Druhý poločas soupeř úplně odpadl a zápas už byl jen otázkou skóre,“ zhodnotil utkání asistent trenéra Radim Maloch. (...více zde)

U13: SFC Opava – MFK OKD Karviná 6:4
Branky SFC: Veselý 4, Skopalík, Souček.

„Konečně jsme se dočkali prvního jarního mistrovského utkání. Bylo vidět, že do herní pohody nám chybí ještě několik zápasů. Přesto musím vyzdvihnout výkon soupeře, který přes zimu kvalitně posílil. Myslím si, že ostatní soupeři v soutěži budou mít s Karvinou ještě velké starosti,“ zahájil své hodnocení trenér Jan Hruška.

„Proto jsem rád, že jsme to takhle zvládli. Zahajovali jsme v sestavě, která vyplynula z celé zimní přípravy. Hráli kluci, kteří odtrénovali nejvíce tréninkových jednotek a ještě k tomu kvalitně. Pro ostatní je to důkaz, že nikdo nemá místo v sestavě předplacené,“ řekl trenér týmu U13.

„Z individuálních výkonů bych vyzdvihl brankáře Honzu Vyklického a záložníky Filipa Součka s Martinem Kovalčíkem. Střelecky se dařilo Vítkovi Veselému, který vstřelil čtyři branky. Během utkání jsme zahodili spoustu výborných příležitostí. Na to se budeme muset zaměřit v tréninku. Chybí nám klid v koncovce,“ dodal Jan Hruška. (...více zde)

U12: SFC Opava – MFK OKD Karviná 12:4
Branky SFC: Ščudla 5, Janjuš, Slavík, Žmolík, Gorčica, Buga, Guzan, Rother. (...více zde)


sdílet