Fotbalisté pomohli dobré věci, darovali krev

15. 4. 2019
Redakce | FOTO: sfc.cz

Opava – Fotbalisté Slezského FC se zúčastnili akce Deníku, během níž v Krevním centru Opava v obchodním centru Breda & Weinstein darovali krev.

Jaká byla sestava? V Bredě se sešli obránci Jaroslav Svozil, Jan Žídek a záložníci Adam Rychlý, Jan Řezníček a Jan Schaffartzik. Krev darovali i kondiční kouč A-mužstva Michal Hampel a sekretář klubu Lumír Sedláček.

„Jehly mi nedělají moc dobře. Hlavně ta první byla fakt přísná,“ usmál se právě Lumír Sedláček. „Ale po vpichu už jsem v pohodě. Je to dobrá věc, určitě si do Krevního centra znovu najdu cestu,“ slíbil bývalý vynikající záložník.

Rekordmanem mezi dárci byl opavský kapitán Jan Žídek, který krev daroval už posedmnácté. „Kdysi, v době kdy jsem pracoval, jsem chodíval vcelku pravidelně. Když mě teď oslovili, souhlasil jsem. Je to pro dobrou věc. Lidé krev potřebovali, potřebují a budou potřebovat vždycky. Vždy se rád zúčastním podobné akce,“ přiznává opavský kapitán Jan Žídek.

Bilance opavské sestavy? Celkem dárci přispěli 2,76 litry krve, vedle šumivých vitaminů a sladké odměny dostali všichni účastníci od trenérů den volna.


sdílet