Na Baník se jede ve žlutém. Bude to válka, ví Schaffartzik

20. 4. 2019
Redakce

Opava – Velké derby se hlásí o slovo. Na nohou jsou fanoušci i hráči obou týmů. Bitva o Slezsko je tady. Papírové předpoklady favorizují Baník, ale hlasy z Městských sadů znějí jasně, Opava chce uspět.

„Baník má kvalitu, tlačí se do první šestky. Říká se, že derby nemá favorita, ten je ale jasně daný, tím je Baník. My však chceme bodovat,“ podotkl trenér Opavy Ivan Kopecký. „Hrajeme se soupeřem, který má kvalitní tým a dobrého trenéra,“ pokračoval opavský kouč.

V sestavě Baníku nebude chybět ani nedávný opavský kapitán Nemanja Kuzmanović. „Baník věděl koho kupuje. Kuzmanovićova síla je hlavně na poslední třetině hřiště, ale musíme se připravit nejen na něj,“ dodal trenér Slezského FC.

Opavští opět nebudou kompletní. Na marodce jsou Vilém Fendrich s Matějem Hrabinou, karetní trest nepustí do hry Jana Žídka. „S absencemi se potýkáme už od začátku jarní části. Je to pro nás další problém, ale musíme se s tím vyrovnat,“ poznamenal Kopecký.

„Těším se strašně moc. Doma jsme to na podzim zvládli, zvládneme to i v Ostravě,“ hlásí Jan Schaffartzik. „Tyto zápasy jsou vždy vyhecované. Bude to válka o Slezsko,“ dodal. „Zápas se Sigmou nám zvedl sebevědomí, uspět chceme i v Ostravě,“ vzal si slovo Jaroslav Svozil.

Nedělní derby má výkop na programu v 17 hodin. Dá se očekávat fantastická atmosféra, kterou oba tábory fanoušků vyzdvihnou chystanými choreografiemi.

Z Opavy vyrazí na derby speciální vlak pro fanoušky

Na utkání bude vypraven speciální vlak určený pro příznivce opavského klubu. Doporučujeme fanouškům, aby využili tohoto speciálního vlaku, a vyhnuli se individuální dopravě na utkání. Pokud fanoušci vyrazí do Ostravy autem, doporučujeme parkovat u hokejové haly. Sraz fanoušků je ve 13:30 u nádraží Opava-východ, kde budete mít možnost zakoupit si skupinovou jízdenku.

Odjezd vlaku z nádraží Opava-východ je ve 14:30 hodin, příjezd na nádraží Ostrava-Vítkovice je plánován na 15:15 hodin. Za doprovodu Policie ČR budou fanoušci společně odvedeni z vítkovického nádraží až ke vstupu do hostujícího sektoru Městského stadionu v Ostravě.

Po utkání vyrazí vlak ze stanice Ostrava–Vítkovice v 19:50, příjezd na nádraží Opava-východ je ve 20:30 hodin.

Plánek stadionu


sdílet