Opava zůstává v lize: Fantazie, líčí Zavadil a děkuje fanouškům

22. 5. 2019
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Když opavskému mužstvu teklo nejvíce do bot, mohlo se na něj plně spolehnout. Zkušený záložník Pavel Zavadil na hřišti nevypustil jediný souboj, parádně rozehrával standardní situace a navrch vstřelil dva veledůležité góly.

„Spadl mi obrovský kámen ze srdce. Bylo to strašně těžké utkání. Myslím, že jsme vyhráli naprosto zaslouženě. Mohli jsme přidat další góly, bohužel jsme tam nemuseli dotlačit ani jednu šanci nebo standardku, ale nakonec to vyšlo,” usmíval se po vítězství nad Příbramí opavský středopolař.

V Městských sadech panovala v sobotu velká euforie. „Tohle je silnější než postup z druhé ligy. Jde o ligu a my jsme chtěli dokázat, že jsme schopni v ní zůstat,” přiznává Pavel Zavadil.

Ten ve skupině o záchranu FORTUNA:LIGY zářil. Karvinou zlomil proměněnou penaltou, proti Dukle skóroval parádní trefou z přímého kopu a po jeho dvou standardkách Opava vstřelila oba góly Příbrami. „Jsem rád, že nám to tam chodilo, ale neuměli jsme to dotlačit do konce. Měli jsme spoustu šancí, jenže jsme to tam neuměli dokopnout třeba ze dvou metrů. Bylo to drama až na do konce, ale jsem šťastný, že to tak dopadlo,” usmívá se.

Slezský FC se dokázal zachránit v nejvyšší soutěži, i když kvůli nutné výstavbě vyhřívaného trávníku musel sezonu začít v brněnském azylu. „Byla to hrozně náročná sezona. Nemohli jsme hrát doma. Sedm kol jsme hráli v Brně, kde jsme nebyli zvyklí, o to těžší byl návrat domů. Pomohlo nám zdejší opavské hřiště, kde nás tlačí diváci. Doma jsme strašně silní, ukázali jsme to v každém zápase. 42 bodů je fantastický výsledek. Tohle se docení později,” tuší opavský záložník.

První sezonu Slezané zvládli, teď se potřebují v nejvyšší soutěži zabydlet. „Doufám, že to bude fungovat. Prvním cílem bylo zachránit ligu, což se nám povedlo. Doufám, že dalším krokem bude budování klubu a posun dopředu. Musím poděkovat i fantastickým divákům, kteří nás hnali v každém utkání a stáli při i nás, i když se nám nedařilo,“ těší Pavla Zavadila.


sdílet