SFC vyzve Mladou Boleslav. Žídek: Bude to šichta, ale těším se

21. 11. 2019
Redakce

Opava – Reprezentační přestávka končí, naplno se rozbíhají zápasy FORTUNA:LIGY. Opavský tým na domácím trávníku přivítá Mladou Boleslav. Ta dorazí do slezské metropole i se svými útočnými zabijáky Nikolajem Komličenkem a Murisem Mešancovičem, které přesnými přihrávkami zásobuje Marek Matějovský.

Prvně jmenovaný má bilanci devíti gólů a dvou asistencí. Devětadvacetiletý Bosňan se trefil sedmkrát a k tomu nahrál na tři góly. „Těším se, bude to sice šichta, ale zase dobrá konfrontace s nejlepší ofenzivou v soutěži,“ poznamenal opavský kapitán Jan Žídek. „Celý týden se na zápas připravujeme. Samozřejmě se bavíme i o těchto třech hráčích,“ pokračuje čtyřiatřicetiletý stoper.

Nikolaj Komličenko, který je i členem ruské reprezentace, místy přitom působí na trávníku neviditelně. „Je to tak. Třicet metrů od branky vypadá, jako by ho fotbal nebavil. Jenže ve vápně a před ním je k neudržení,“ poznamenal Žídek.

Vstupenky zakoupíte on-line »

Byl to právě zápas v Mladé Boleslavi, který Opava prohrála 4:1 a odstartovala tím černou sérii. „S kluky jsme se o tom bavili. První poločas nám vycházel ještě dobře, bohužel jeho závěr už ne. V Boleslavi to začalo, s Boleslaví by to mohlo skončit,“ přeje si kapitán Slezského FC.

Nálada v kabině vypadá před sobotní bitvou pozitivně. „Jsme jedna parta. Nálada je stejná. Snažíme se dívat na věci pozitivně. Nemůžeme si dovolit na sebe nechat spadnout deku,“ podotýká Jan Žídek, který měl v duelu v Příbrami na hlavě vítězný gól. „Mrzí to hodně, taková branka last minute by pomohla. Bohužel gólman Kočí byl proti,“ uzavřel Jan Žídek.

Sobotní utkání má výkop ve 14.30 hodin.


sdílet