Slezské derby je tady, Opava chce uspět i bez Zavadila

28. 11. 2019
Redakce

Opava – Ostře sledovaná bitva velkých rivalů se hlásí o slovo. V pátek 29. listopadu je na programu v pořadí dvacáté slezské derby mezi Baníkem a Opavou. Dle postavení v tabulce jsou Ostravští favoritem. Slezský FC, která bude postrádat zraněného Pavla Zavadila, chce ale uspět.

„Baník má zkušené mužstvo. Výkony, které předvádí, a to hlavně doma, ho právem řadí do top šestky. Je velkým favoritem, ale my mu nechceme dát ani centimetr zadarmo,“ zvedá prst opavský kouč Jiří Balcárek. Opavští díky vítězství nad Mladou Boleslaví ze sebe sundali deku neúspěchu. „Výsledek s Boleslaví kluky samozřejmě povzbudil. Bylo znát, že z nich něco spadlo. V Ostravě na něj chceme navázat,“ má jasno opavský stratég.

K zápasové taktice vůdce opavské lavičky řekl: „Samozřejmě tohle bude jiné utkání než s Mladou Boleslaví. Chceme hrát stejným způsobem jako v sobotu – organizovaně, disciplinovaně. Snažili jsme se zapracovat na nedostatcích, které byly v naší hře s Boleslaví.“

Opavě bude chybět největší postava týmu – veterán Pavel Zavadil, který si poranil koleno a podzimní část pro něj skončila. „Je to obrovská komplikace. Pavel je personou, lídrem kabiny. Je to moje pravá ruka. Nějaký varianty jak ho nahradit máme, ale ty si nechám pro sebe,“ pousmál se tajemně Balcárek a dodal: „Máme hráče, kteří jsou schopni nastoupit do rozjetého vlaku.“

Oba týmy se v lize utkaly zatím devatenáctkrát. Baník se radoval osmkrát z vítězství, šest duelů skončilo remízou, pětkrát vyhrála Opava. Celkem bylo k vidění 52 branek, 81 žlutých a pět červených karet. Nejlepším střelcem derby je stále třígólový Radek Onderka.

Páteční duel na stadionu v Ostravě-Vítkovicích má výkop v 18 hodin.

Důležité organizační informace

Na toto vysoce rizikové utkání budou přijata mimořádná bezpečnostní opatření k ochraně osob a majetku na nejvyšší možné úrovni.

Apelujeme fanoušky mířící na toto utkání, aby dodržovali pokyny pořadatelů a bezpečnostních složek při cestě na utkání, na stadionu a při návratu domů a respektovali Návštěvní řád Městského stadionu v Ostravě-Vítkovicích.

Platí zákaz používání pyrotechniky, zároveň fanoušky upozorňujeme, aby se vyvarovali hanlivých výrazů a jakýchkoliv výtržností s ohledem na případnou újmu na zdraví nebo možný trest pro svůj klub.

Z Opavy vyrazí na derby speciální vlak pro fanoušky

Na utkání bude vypraven speciální vlak určený pro příznivce opavského klubu. Doporučujeme fanouškům, aby využili tohoto speciálního vlaku, a vyhnuli se individuální dopravě na utkání. Odjezd vlaku z nádraží Opava-východ je v 16:00 hodin a pojede přímo na nádraží Ostrava-Vítkovice, cestou nebude zastavovat na žádných jiných zastávkách.

Po utkání vyrazí vlak ze stanice Ostrava–Vítkovice ve 20:50, plánovaný příjezd na nádraží Opava-východ je ve 21:24 hodin.

Plánek stadionu

 

sdílet