SFC se dnes utká s Táborskem

4. 5. 2013
Redakce

Slezský FC Opava v sobotu míří do Sezimova Ústí, kde sve domácí zápasy hraje FC MAS Táborsko.

V prvním vzájemném střetnutí v tomto ročníku vyhrál Opavský tým 2:0 poté, co nejlepší střelec soupeře Strnad neproměnil pokutový kop. Následně skóroval na druhé straně Radzinevičius a druhý gól přidal krásnou ranou z dálky Mrázek.

Tento klub vznikl v loňském roce, kdy se dva bývalí rivalové FK Spartak MAS Sezimovo Ústí a FK Tábor sloučili v jeden subjekt. Oba původní kluby byly založeny ve 20. letech minulého století a Tábor byl častým soupeřem Ostroje Opava v 70. a 80. letech.

Klub připravuje výstavbu nového stadionu v Táboře, nyní k zápasům Fotbalové národní ligy nastupuje v areálu Soukeník v Sezimově Ústí. Opava má na toto hřiště dobré vzpomínky, v minulém ročníku zde vyhrála 6:1.

Táborsko se nachází o čtyři body nad Slezským FC, v posledním kole remizoval 2:2 na hřišti Bohemians Praha 1905. Úvodní branku zápasu zaznamenal nejznámější hráč týmu Jan Šimák, domácí vývoj zápasu obrátili, ale pět minut před koncem zápasu vyrovnal obránce Daniel Krch.

Trenérem Táborska je Roman Nádvorník, jenž na začátku dubna nahradil na lavičce Luboše Zákostelského. Utkání má výkop v 17 hodin.

Web soupeře: www.fctaborsko.cz


Zvětšit mapu


sdílet