Opava míří na půdu úřadujícího šampiona, bude v Praze loupit?

21. 2. 2020
Redakce

Opava – Pražská Slavia, lídr FORTUNA:LIGY, v letošním ročníku body neztrácí. Jedním z mála klubů, kteří ji v právě probíhajícím ročníku nachytali, byl Slezský FC. Bod za remízu 1:1 trefil na podzim opavský kapitán Jan Žídek.

„Nedíváme se proti komu hrajeme, do každého utkání jdeme s určitým cílem. Potřebujeme bodovat,“ říká opavský trenér Jiří Balcárek. „Kdyby se opakoval podzim, vůbec bych se nezlobil. Víme, že nás nečeká jednoduché utkání. Slavia prohrála na Bohemce, určitě sáhne ke změnám v sestavě,“ očekává kouč Slezského FC. On sám kompletní tým mít k dispozici nebude. „Máme drobné zdravotní komplikace. O sestavě se rozhodneme v den zápasu,“ dodává.

Coby ráč dokázal tehdy ještě ve starém Edenu vyhrát. „Na to utkání si pamatuji dobře. Podali jsme výborný výkon a byli jsme za něj odměněni vítězstvím 3:1,“ vzpomíná Jiří Balcárek, který tehdy nastoupil v barvách olomoucké Sigmy. „Sparta byla top, sbírala tituly. Ale i kluby jako Slavia, Dukla, Brno či Baník měly zvuk. Zápasy s nimi byly svým atraktivní,“ přidává další postřeh.

Na Opavu čeká Slavia, tým prověřený Evropou. „Slavia prošla velkými změnami. Je finančně stabilizovaná. Navíc dobrou práci odvádí trenér Trpišovký. I díky němu mají slávisté velký zvuk v Evropě,“ podotýká.

Slezský FC v prvním poločase s Plzní naznačil, že může hrát s každým. „První poločas nebyl špatný. Naší chybou bylo, že jsme nedali šance, které jsme si vytvořili. Potřebujeme jít jako první do vedení, to bude naše výhoda,“ je jistý trenér opavského celku.

Sobotní zápas má výkop na programu ve 14.30 hodin. „Těšíme na bouřlivou atmosféru. Věřím, že za námi dorazí i spousta našich fanoušků a my jim uděláme radost,“ uzavírá Balcárek.


sdílet