Tři body jsme potřebovali, přiznává Balcárek. Těší ho efektivita

29. 2. 2020
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Velká radost se rozdávala v Městských sadech. Slezský FC zabral a po dvou porážkách naplno bodoval, když na opavském trávníku porazil Sigmu Olomouc v poměru 2:1 a získal důležité tři body. Jak sobotní duel hodnotil trenér Opavy Jiří Balcárek?

„Pro kluky to bylo těžké utkání, hlavně na psychiku. Byli si vědomi těžkého losu a věděli, že potřebujeme bodovat. To nám svazovalo ruce a nohy,“ přiznává Jiří Balcárek.

„Vyšel nám začátek, i když jsme v něm neměli tlak podle mého gusta. Čekali jsme na chybu Sigmy, a ta přišla. Měli jsme i nacvičené standardky a jedna nám vyšla. Byli jsme efektivní,“ pochvaluje si opavský kouč.

V první půli si opavský tým vytvořil dvoubrankový náskok díky trefám Reného Dediče a Jana Žídka. Po změně stran ale Hanáci přidali, snížili a tlačili se do dalších šancí. „Ve druhém poločase se nám nedařilo podržet balon. Běhali jsme bez míče, hodně jsme jich ztratili. A pak jsme udělali chybu, kterou Sigma potrestala,“ mrzí Balcárka.

„Do hry šel Schaffartzik, abychom posílili stoperskou dvojici a Sigma se k nám nedostávala,“ vysvětluje. „Vyhráli jsme se štěstím. Fotbal to nebyl o kráse, ale pro nás jsou hlavní tři body. Přesně tohle mužstvo potřebovalo, může nás to jen nakopnout,“ věří trenér Slezského FC.

Jak se mu zamlouval výkon urostlého útočníka Reného Dediče, jenž otevřel skóre utkání? „Připravovali jsme si ho na tento zápas. Byl po zranění a já jsem mu vysvětloval, že musí chodit hrát za béčko, aby se dostal do zápasové vytížení. Byli jsme pobití celkově – onemocněl Pepa Hnaníček, problémy měli i Zavoš s Žídkem. Suk měl silnou virózu. Byl deset dní mimo a necítil se dobře. Každý den jsem to s ním konzultoval. Chceme, aby dohnal kondiční manko. Jsem hlavně rád, že máme tři body,“ uzavírá Balcárek.


sdílet