Děkujeme fotbalem: Slezský FC vzdá hold lidem v první linii

10. 4. 2020
Redakce

Opava – Kdy se opět bude hrát FORTUNA:LIGA? To nikdo neví. Slezský FC už se ale směle dívá dopředu. Svůj první domácí zápas po opětovném rozběhnutí nejvyšší soutěže, který bude sehrán v přítomnosti diváků, klub věnuje hrdinům koronavirové pandemie.

„Nacházíme se v nelehké situaci, v níž je potřeba táhnout za jeden provaz. Bojujeme s koronavirovou pandemií, a protože se pohybujeme ve fotbalovém prostředí, použiji fotbalovou terminologii: Pevně věřím, že toto utkání vyhrajeme a nepříjemný soupeř bude poražen,“ říká ředitel Slezského FC Jaroslav Rovňan k aktuálnímu boji s onemocněním COVID-19.

„Cítíme morální povinnost poděkovat všem, kteří za nás tento zápas odehráli. Těm, kteří stáli v základní sestavě proti našemu společnému soupeři. V ten okamžik jsme my další byli na tribunách a fandili podobně, jak mnozí z nich fandí nám během našich fotbalových utkání, v nichž zaplaťpánbůh nejde o životy, ale jen o body,“ pokračuje Rovňan, který přišel s myšlenkou věnovat těmto lidem premiérové utkání Slezského FC poté, co se „situace vrátí do normálu“.

„Zdravotníci, hasiči, hygienici i policisté a nejen oni, ale například i řidiči MHD či prodavačky a další si zaslouží velké poděkování a ocenění za tento náročný zápas. Všem těmto lidem, kteří za nás všechny bojují v první linii, proto věnujeme své první utkání, které na našem stadionu sehrajeme v přítomnosti diváků. Nechceme jim děkovat před prázdnými tribunami, protože výše zmínění borci si jistě zaslouží potlesk nás všech,“ má jasno šéf opavského klubu.

Slezský FC Opava oslovil zástupce výše uvedených institucí v Opavě, kteří byli pozváni na utkání. Dané organizace získají na daný zápas balíček vstupenek pro dané organizace zdarma. Před výkopem jim klub svým jménem poděkuje za jejich obětavou práci a nasazení nejen ve chvílích nouze.

„Reakce na naše pozvání nás potěšily. Byly veskrze pozitivní a svým způsobem dodali i nám sílu do další práce v klubu, která v těchto chvílích není zrovna jednoduchá. Jsme ale přesvědčeni o tom, že sport obecně potažmo fotbal může nám všem pomoci k rychlému návratu do běžného života. Všichni víme, že bude hodně náročné toto období překlenout, ale věřím, že to zvládneme,“ dodává Jaroslav Rovňan.


sdílet