Kováč po vídeňském testu: Když jsme nároční, může to fungovat

14. 8. 2020
Redakce

Bad Erlach – Úvodní zápas na rakouském soustředění mají za sebou fotbalisté Slezského FC, kteří po zajímavém průběhu a nevídané přestřelce podlehli Rapidu Vídeň v poměru 3:5.

„S prvním poločasem nebo zhruba se prvními šedesáti minutami hry jsem spokojený. Blížili jsme se tomu, co chceme hrát. Z toho jsem měl velkou radost. Pak jsme prostřídali a dostali jsme lekci,“ konstatuje opavský kouč Radoslav Kováč.

„Hlavně naši mladí kluci viděli, že na sobě musí daleko víc pracovat. V dnešním fotbale je vše o sprintu. Tohle musí akceptovat, jinak se nemohou nikdy posunout dál. Svým způsobem jsem rád i za tu lekci, protože mladí vidí, že na sobě musí víc makat, ale určitě se mají z čeho odrazit,“ pokračuje.

Zejména v první půli Opavští vídeňského favorita zaskočili vysokým pressingem. „To jsme chtěli. Chtěli jsme hrát aktivně a vysoko, za což jsme byli odměněni třemi góly. Ale hrozně mě mrzí, že jsme dostali tři góly ze standardky. Je jedno, jestli je hráč mladý, nebo starý. Je to o osobní zodpovědnosti každého z nich. Tohle bylo laciné a mrzí mě to,“ přiznává.

Slezský FC nakonec ztratil luxusní vedení 3:0 a prohrál 3:5. „Chtěl jsem dát do zátěže všechny hráče. I kdyby z toho měl být jakýkoliv výsledek, nechtěl jsem z našeho plánu odejít. Prohra samozřejmě mrzí, ale chtěli jsme využít všechny hráče. Přece jen jsme hráli teprve druhý přípravný zápas a za týden už budeme hrát ligu. Z prvních šedesáti minut si ale musíme vzít hodně,“ nabádá.

V sobotu čeká opavský celek generálka se Štýrským Hradcem. Bude už základní sestava hodně podobná té, která nastoupí v prvním ligovém duelu na půdě Plzně? „Máme dva otazníčky, ale jinak bude hodně blízká. Kluci to v prvních šedesáti minutách sehráli dobře, pracovali a drželi se herní plánu. Kvalita tam je, dali tomu i něco navíc, za což jsem fakt rád. Je vidět, že když hrajeme, co chceme, a jsme nároční, může to fungovat,“ těší Radoslava Kováče.


sdílet