Slezský FC čeká velká zkouška. V sobotu vyzve lídra soutěže

19. 11. 2020
Redakce

Opava – Fotbalisté SFC před sebou mají náročnou prověrku. Na stadionu v Městských sadech v sobotu od 18.30 hodin vyzvou vedoucí celek nejvyšší soutěže. Do Slezska míří pražská Slavia.

„Víme, že přijede strašně silný mančaft, který se vrátil na první místo, kde skončil minulou sezonu. Čeká nás extrémně náročný zápas, ale uděláme všechno pro to, abychom jim to co nejvíce ztížili a uvidíme, na co to bude stačit,“ říká před utkáním opavský kouč Radoslav Kováč.

Jeho tým po opětovném rozjezdu FORTUNA:LIGY podlehl Pardubicím. Minulý pátek ovšem v přípravném duelu porazil Karvinou v poměru 2:1. „Pokud budeme pasivní jako v utkání s Pardubicemi, nemáme šanci ani na píď. Musíme hrát jinak, aktivněji,“ předesílá trenér Slezského FC.

Ten bude mít kromě dlouhodobě zraněných Josefa Hnaníčka a Jana Schaffartzika, k nimž na marodku přibyli Darmovzal s Pikulem, po ruce takřka kompletní kádr – tedy pokud všichni hráči absolvují PCR testy s negativním výsledkem. „Doufám, že nám z toho nikdo nevypadne. Někteří hráči mají šrámy, ale snad se připravíme dobře. Bohužel nemůžeme počítat s Denisem Darmovzalem, který vypadal velice dobře, ale zranil se. Mimo hru by měl být zhruba tři neděle,“ prozrazuje.

Opavští jednali o příchodu Martina Haška, který nakonec padl. „Dostali jsme šanci získat hráče, který by pro nás byl neskutečnou posilou. Věděli jsme, jaké je tam riziko. Snažili jsme se najít cestu, abychom byli z obliga. To se nepovedlo, a tím je to pro nás uzavřené,“ vysvětluje Kováč.

V čem vidí největší sílu sešívaných? „Jsou neskutečně pracovití. Výborně přepínají z ofenzivy do defenzivy. Jsou sebevědomí a mají velkou hráčskou kvalitu. Bude to opravdu náročné,“ dodává na závěr.

Sobotní duel, který má úvodní výkop na programu v 18.30, vysílá přímým přenosem stanice O2 TV Sport. Alternativou je textový on-line přenos na serveru Onlajny.com.


sdílet