Zájem Opavy? Obrovská čest! Žiju si svou pohádku

21. 12. 2020
Redakce

Opava – Svými výkony v dresu druholigové Líšně zaujal zástupce Slezského FC, kteří si ho pozvali na týdenní zkoušku. Co záložník Marek Matocha říká o opavské šanci?

Do Městských sadů jste přišel tři dny po prohraném derby s Baníkem, což je v regionu zápas roku. Člověk by asi bral lepší načasování, že?
To ano, ale nepřišlo mi, že by v kabině byla vyloženě negativní nálada.

Jaké byly vaše první pocity, když se ozval Slezský FC?
Super! Pro mě je obrovská čest, že o mě má zájem prvoligový tým. Je to čest. Radost! Jsem z toho opravdu nadšený.

S týmem jste absolvoval týdenní tréninkový cyklus. Co vám ukázal?
Úplně obrovský rozdíl tam není. Řekl bych, že tréninky jsou hodně podobné. Byly malé hry, velká hra, přihrávková cvičení a podobně.

Co vám před zkouškou říkali opavští trenéři?
Říkali mi, ať se soustředím na sebe a v klidu to odtrénuji. Co bude dál, se uvidí. Trenér Kováč mi ukazoval třeba herní systémy, nebo kde by si mě představoval.

Zkouška je za vámi, co bude dál?
Byl jsem tady týden. Trošku jsme se bavili, ale jak to všechno dopadne, to se teprve uvidí.

Mohl byste v kostce popsat svou dosavadní fotbalovou cestu?
S fotbalem jsem začínal v Jaroměřicích. Později jsem přešel do Moravské Třebové, a pak do Svitav. Prakticky celou žákovskou a dorosteneckou kariéru jsem odehrál v Sigmě Olomouc. Poslední dva roky, tedy osmnáctku a devatenáctku jsem strávil v Prostějově. Co se týče mužské kategorie, byl jsem půlroku v divizi v Kozlovicích, pak tři roky v třetiligovém Vyškově a teď jsem v Líšni.

A možná nejste daleko od angažmá v nejvyšší soutěži…
Pro mě je to obrovský sen. V podstatě si žiju takovou svou pohádku, protože před čtyřmi lety jsem hrál v divizi. Pro mě by tohle byl vážně splněný sen.


sdílet